Ball Body Oefeningen

Het lichaam bal of stabiliteit bal is een grote opgeblazen bal gebruikt als een stuk van fitnessapparatuur. Oorspronkelijk gebruikt in de fysiotherapie, trainers nu gebruik maken van de stabiliteit ballen om meerdere spiergroepen te trainen op hetzelfde moment. Wanneer balanceren op het spel zijn veel spiergroepen betrokken op hetzelfde moment als het lichaam werkt om het evenwicht op de bal houden. Er zijn meerdere oefeningen voor elk deel van het lichaam met behulp van een lichaam bal.

Buik

Basic crunches op een lichaam bal richten op de kern spieren van de buik, onderrug en heupen. Zit stevig op de bal met de voeten plat op de grond. Beneden rollen de bal totdat het midden van de rug heeft bereikt. Kant de vingers achter het hoofd. Draai je buik en til de schouders in een crunch terwijl je uitademt. Adem in op de teruggaande beweging.

Varieer uw crunches door te verhuizen naar de vloer en het houden van de bal in beide handen. Strek de rug plat, buig de knieën en plaats de voeten plat op de vloer. Houd de bal direct uit op borsthoogte, draai de maag en lift in een crunch terwijl je armen nog steeds uitgebreid. Keer terug naar de beginpositie terwijl de bal verlengd voor je nog steeds vast.

Heupen en billen

Brei de heupen en billen met een glute druk door het plaatsen van de bal op de grond en liggen plat op je rug liggen met gebogen knieën. Zet je voeten plat op de bal dicht bij elkaar geplaatst en plaats de handen op de grond. Draai de buik en til de billen omhoog en knijp. Houd gedurende vijf seconden terug naar de beginpositie.

Varieer de glute pers bij zitten op de bal en rollen totdat hij het midden van je rug (dezelfde positie als crunches) bereikt. Stevig plaats je voeten op de grond op schouderbreedte uit elkaar en de handen gevouwen achter het hoofd. Draai de kern spieren en til de heupen aan het plafond voor een 5 tellen. Terug naar de beginpositie.

benen

Traditionele kraakpanden werk van de spieren van de dijen, heupen en onderbenen. Het toevoegen van een lichaam bal naar een kraakpand training zorgt voor een all-body workout. Met behulp van het lichaam bal biedt een gevarieerde manieren om kraakpanden te voeren. Een optie betreft het plaatsen van de bal tussen je onderrug en een muur. Plaats de voeten stevig op de grond gespreid iets naar voren en schouderbreedte uit elkaar. Draai de maag en gebogen knieën, zorg ervoor dat de knieën niet naar voren voorbij de voeten. Het lichaam bal rolt omhoog terug naar de schouderbladen. Terug naar de beginpositie en herhaal.

Een andere variant betreft het staat met de voeten geplaatst schouderbreedte uit elkaar en het lichaam bal gehouden in beide handen uitgebreid uit de borst. Buig de knieën in een kraakpand met behoud van uw greep op de bal. Zorg ervoor dat de knieën niet verder te gaan van de voeten. De toegevoegde gewicht van het lichaam bal geeft de onderbenen een goede training met deze eenvoudige squat oefening.