Baby Gewichtstoename In de eerste maand

Baby Gewichtstoename In de eerste maand

Passende baby gewichtstoename in de eerste maand van het leven is belangrijk voor de gezondheid en goede ontwikkeling. Een veel voorkomende angst van de ouders, in het bijzonder zogende moeders, is dat hun baby krijgt niet genoeg te eten. Weten hoeveel gewicht van een kind wordt verwacht te winnen in haar eerste maand kan helpen verlichten angsten en zorgen zij krijgt de voeding die ze nodig heeft voor een goede ontwikkeling.

Betekenis

Baby's die niet genoeg doen winnen wegen tijdens de eerste paar maanden van het leven misschien niet genoeg voedingsstoffen voor een goede ontwikkeling, of zijn tekenen van gezondheidsproblemen. Volgens de pediatrische professionals op het KidsHealth website, kan een baby snelheid van de gewichtstoename worden beïnvloed door medische problemen zoals een aangeboren afwijkingen of infecties verworven tijdens de zwangerschap.

verwachtingen

Hoewel elk kind krijgt gewicht bij een uniek tarief, moet een kinderarts worden geraadpleegd als gewichtstoename is beduidend lager dan wat wordt verwacht. Volgens de Nemours Foundation, een gewichtsverlies van 7-10 procent komt gewoonlijk na de geboorte maar moet worden teruggewonnen door ongeveer 2 weken oud. De experts van KidsHealth merken ook op dat tijdens de eerste maand van het leven, baby gewoonlijk krijgen ten minste 5 oz. per week.

overwegingen

Niet voldoende gewichtstoename tijdens de eerste maand van het leven kan worden door het niet ontvangen van voldoende hoeveelheden van moedermelk of formule. Hoewel borstvoeding moeders maken doorgaans veel melk voor hun baby, in sommige gevallen een vrouw melkproductie te laag en suppletie met formule nodig. Het nemen van voldoende rust en het eten van een gezonde voeding die geschikt is voor het geven van borstvoeding kan bijdragen tot een verbetering melkproductie.

groei Charts

Zuigeling groei grafieken kunnen helpen bepalen als de groei van een baby is consistent, ongeacht of hij is het verkrijgen van de verwachte hoeveelheid gewicht. Kinderartsen gaat op zoek naar de consistentie in gewicht percentiel vanaf de geboorte tot 1 maand oud. Volgens de Centers for Disease Control and Prevention, 50-percentiel gewichten zijn ongeveer 9 1/2 lbs. gedurende 1 maand oude jongens en 9 1/4 lbs. voor 1-maanden oude meisjes.

Concerns

Excess gewichtstoename in de eerste paar maanden van het leven kan ook een reden tot bezorgdheid. Een studie gepubliceerd in de 2002 editie van het tijdschrift 'Pediatrics' bleek dat baby's die opgedaan gewicht te snel tijdens de eerste vier maanden van het leven had een hogere incidentie van overgewicht op de leeftijd van 7. De resultaten van de studie waren onafhankelijk van geboortegewicht.

aanbevelingen

Trends in groeipatronen kunnen signaleren langzame of abnormale gewichtstoename bij zuigelingen. Volgens de Children's Hospital Boston, zou de volgende zijn reden tot zorg: kinderen die niet 1/2 oz niet winnen. per dag met 4 of 5 dagen oud, niet herwinnen geboortegewicht van 3 weken oud, niet krijgen ten minste 1 Ib. per maand de eerste vier maanden van het leven, niet toenemen in lengte of hoofdomtrek met een geschikte snelheid, produceren geringe hoeveelheden van natte en vuile luiers, of tonen een significante afname van de groei op basis van de groei charts.