Baarmoederhalskanker Brachytherapie Treatment

Baarmoederhalskanker wordt getypeerd door een ongebreidelde groei van epitheelcellen van de baarmoederhals. Volgens het National Cancer Institute (NCI), artsen de diagnose in de buurt van 12.000 baarmoederhalskanker patiënten per jaar in de Verenigde Staten. Hoewel geen remedie is nog niet beschikbaar, artsen toedienen talrijke behandelingen, zoals brachytherapie, chemotherapie en chirurgie, de metastase van de kwaadaardige cellen te beperken.

brachytherapie

Brachytherapie, ook wel inwendige bestraling, omvat het positioneren van radioactieve zaden dichtbij de baarmoederhals kankercellen te vernietigen, waardoor het voorkomen van de verspreiding van kankercellen in het lichaam.

Duur

Inwendige bestraling sessies algemeen twee tot drie keer per week aangehouden gedurende ongeveer twee maanden. Echter, kan de duur variëren afhankelijk van het stadium van de kanker bij diagnose en de interne verspreiding van kankercellen.

voordelen

Brachytherapie is vooral gunstig voor oudere baarmoederhalskankerpatiënten, evenals degenen die geen chirurgische verwijdering van kankercellen door hartproblemen of andere medische aandoeningen kunnen ondergaan.

Bijwerkingen

Bloeden via de vagina, pijn van de vulva en diarree zijn enkele van de bijwerkingen van inwendige bestraling bij baarmoederhalskanker patiënten.

Voorzorgsmaatregelen

Artsen zou adviseren tegen overmatige blootstelling aan zonnestraling en milieuverontreinigende stoffen terwijl het ondergaan van brachytherapie.