Baarmoeder Fibroid Laserbehandeling

Vleesbomen zijn vrij algemeen, en meestal verdwijnen op hun eigen. Zelfs als dit niet gebeurt, deze vleesbomen meestal goedaardig. Echter, wanneer ze leiden tot aanhoudende pijn en tekenen van groei, moeten ze worden geëlimineerd. Laserbehandeling heeft ontpopt als een veel minder invasief alternatief voor hysterectomie.

Wanneer wordt het gebruikt?

Deze methode wordt meestal gebruikt wanneer de patiënt last bekkenpijn of bloedingen, of wanneer er tekenen dat de baarmoeder persen op andere organen. Vrouwen die proberen zwanger te worden moet deze procedure te vermijden.

Hoe werkt het?

Een kleine incisie in de buik wordt gemaakt, en de dokter begeleidt de laser met behulp van beeldvormende apparatuur. de energie van de laser ofwel snijdt de bloedtoevoer naar de vleesboom of vernietigt de weefsels van de vleesboom's.

voordelen

Laporoscopic myolyse maakt gebruik van een glasvezel-of elektrische instrument dat er geen incisies nodig en veroorzaakt weinig bloedverlies en complicaties zijn over het algemeen minder ernstig dan bij chirurgische verwijdering. Laserbehandeling heeft ook geen effect op de vruchtbaarheid en de baarmoeder en bekleding intact blijft.

nadelen

Omdat de procedure is relatief nieuw, onderzoek naar de gevolgen op lange termijn is niet beschikbaar. En hoewel de baarmoeder vleesboom tumoren zijn zeldzaam, is deze procedure niet toe dat die rare gevallen worden geïdentificeerd, omdat er geen monster wordt opgehaald voor biopsie.

Na de procedure

Hersteltijd is korter dan bij een operatie; een week is typisch. Wat pijn kan worden verwacht, omdat weefsels vernietigd tijdens behandeling.

resultaten

Vleesbomen meestal krimpen tot 40 procent binnen zes maanden na de procedure, maar herhaling is mogelijk. Vrouwen kunnen zwanger na de behandeling worden.