B12 Behandelingen voor perifere neuropathie

B12 Behandelingen voor perifere neuropathie

Perifere neuropathie beschrijft zenuwbeschadiging aan de perifere zenuwen die verantwoordelijk zijn voor het doorgeven van informatie naar de hersenen en de sensatie van pijn. Omdat deze zenuwen sterk gespecialiseerd zijn kunt u een verscheidenheid aan sensaties als ze beschadigd raken, van mild gevoelloosheid of tintelingen tot spierzwakte, brandende pijn of verlamming. Oorzaken kunnen variëren van lichamelijk letsel, systemische ziekte of vitaminetekorten. Behandeling van de schade aan de zenuwen moet beginnen met het vinden van de oorzaak van de juiste behandeling protocollen te bepalen.

Hoe het werkt

Een tekort aan vitamine B12 kan leiden tot schade aan de zenuwen genoemd perifere neuropathie. Tussen 10 en 25 procent van de mensen ouder dan 80 kunnen lijden aan B12 deficiëntie verband met voeding en malabsorptie problemen secundair aan ziekten of medicatie volgens Center for Perifere neuropathie. De toevoeging van B12 aan het behandelprotocol perifere neuropathie helpt te voorkomen en herstel van de degeneratie die toevallig de zenuwen in de hersenen en het perifere zenuwstelsel, volgens Merck Manuals Online Medische Bibliotheek. Neurologische symptomen die kunnen bestaan ​​al maanden of jaren kan niet omkeerbaar zijn, maar verder degeneratie kan worden gestopt.

B12 injecties

B12-injecties, ook wel cyanocobalamine, vinden plaats in de spreekkamer een keer per dag voor de eerste zes of zeven dagen van de behandeling, volgens MedlinePlus. Deze behandeling één tot vier maal per week gedurende een aantal weken tot bloed veranderingen gecorrigeerd en normale bloedspiegels van B12 gemeten volgens Merck Manuals Online Medische Bibliotheek. De meeste mensen die last hebben van B12-tekort zal ook ervaring een vorm van bloedarmoede, maar in meer zeldzame gevallen, zullen neurologische schade optreden zonder bloedarmoede. Zodra de normale bloedspiegels van vitamine B12 zijn gevestigd zal je waarschijnlijk behandeling krijgen eens per maand om te voorkomen dat de symptomen terugkeren.

B12 orale suppletie

Orale suppletie van vitamine B12 wordt alleen aanvankelijk als er geen andere neurologische stoornissen worden genoteerd op de diagnose. Echter, na de eerste behandeling met injecties, je arts kan langetermijnbehandeling van B12-deficiëntie bij orale suppletie proberen. Vitamine B12 kan worden gegeven op 1000 of 2000 microgram oraal eenmaal per dag, stelt Merck Manuals Online Medische Bibliotheek. Vitamine B12 moet onder de tong worden opgelost of genomen als een neusspray voor de absorptie rechtstreeks ontstaan ​​aan de bloedbaan omdat spijsverteringsenzymen zal breken de chemische verbinding in de maag en je zult niet een van de voordelen van het supplement te ontvangen.

Bijwerkingen

Injecties van B12 kan bijwerkingen veroorzaken, volgens MedlinePlus. U dient uw arts te vertellen als u diarree of het gevoel alsof je lichaam gezwollen is geworden. Andere bijwerkingen kunnen ernstiger problemen geven, dus moet je je onmiddellijk contact opnemen. Deze bijwerkingen zijn vaak moeten plassen, spierzwakte, pijn in de benen, extreme dorst, hoesten of een piepende ademhaling, hoofdpijn, duizeligheid, netelroos, huiduitslag, jeuk, moeite met ademhalen of slikken en snelle hartslag.