Aziatische Geneeskrachtige kruiden

Aziatische Geneeskrachtige kruiden


Terwijl de Aziatische landen hebben een lange geschiedenis van het gebruik van kruiden voor medicinale doeleinden, hebben de westerse landen pas onlangs begonnen met de geneeskrachtige eigenschappen van kruiden te onderzoeken. In China zijn er meer dan 3.200 kruiden gebruikt in combinatie met mineralen en dierlijke extracten voor medicinale doeleinden. Zoals kruiden komen steeds vaker voor in de Verenigde Staten, veel kruidenformules zijn verkrijgbaar in reformwinkels, apotheken en van kruidengeneeskunde beoefenaars. Geneeskrachtige kruiden worden gewoonlijk opgenomen in de vorm van theesoorten, poeders, tincturen of siroop.

Astragalus

Astragalus (Astragalus membranaceus) is gebruikt in combinatie met andere kruiden om het lichaam tegen ziekte te versterken duizenden jaren. De Astragalus plant is afkomstig uit China, Mongolië en Korea. Zijn geneeskrachtige kracht ligt in zijn wortels. Met antibacteriële en anti-inflammatoire eigenschappen, kan Astragalus worden gebruikt als een topische behandeling van wonden. Als adaptogen, helpt het lichaam tegen diverse spanningen en wordt gebruikt ter bescherming en het immuunsysteem te ondersteunen. Onderzoek studies in de Verenigde Staten werden uitgevoerd om astragalus te onderzoeken als een mogelijke manier om het herstel te versnellen en het verlengen van de levensverwachting voor mensen van wie het immuunsysteem is verzwakt als gevolg van chemotherapie en bestraling. Astragalus wordt gebruikt in Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) om een ​​breed scala van aandoeningen, zoals verkoudheid, griep, koorts, allergieën, astma, chronische vermoeidheid, bloedarmoede, verlies van eetlust, hartziekte, nierziekte, hepatitis en maagzweren. Astragalus root kan worden in verschillende vormen, waaronder tincturen, capsules en topisch. In Aziatische landen, wordt ook toegediend via injectie in klinische settings.

ginseng

Vereerd in China al duizenden jaren, is de Aziatische ginseng verondersteld om buitengewone herstellende capaciteiten bezitten. Historisch gezien is het gebruikt als een afrodisiacum en voor de behandeling van vermoeidheid, hoofdpijn, amnesie, tuberculose, diabetes en kanker. In 2010, modern kruidendokters voorschrijven ginseng als een stimulans en om stress te voorkomen. Ginseng wortels kunnen rauwe en onbewerkte of in de vorm van een soep, drank, thee, extract of poeder worden ingenomen. Ginseng is een populair geneeskrachtig kruid dat kan worden gekocht bij de meeste apotheken en reformwinkels. Het wordt vaak gecombineerd met andere kruiden in verschillende formules.

Kacip Fatimah (Labisia Pumila)

Kacip fatimah, ook wel bekend als labisia pumila deelt een lange geschiedenis met Maleisische vrouwen. Het wordt vaak gebruikt om de bevalling te induceren en de pijn van de bevalling. Kacip fatima wordt ook gebruikt als een postpartum medicatie om te helpen bij het aangaan van de geboorte kanaal, verlengt de conceptie en te helpen met het herwinnen van lichaam kracht. Bovendien wordt Kacip fatimah gebruikt voor dysenterie, reuma, gonorroe, winderigheid en dysmenorroe. Doorgaans wordt Kacip fatimah gekookt in water en genomen als een drankje.