Artritis Geneeskunde Side Effects

Artritis Geneeskunde Side Effects


Artritis is een invaliderende aandoening die leidt tot ontsteking daarmee verschillende gebieden van het lichaam, waaronder de gewrichten. Beschouwd als een chronische aandoening, artritis is een van de belangrijkste oorzaken van invaliditeit in de Verenigde Staten, die ongeveer 46 miljoen mensen. Er zijn meer dan honderd medicijnen die worden gebruikt om de pijnlijke symptomen van artritis en sommige voeren significante bijwerkingen.

Verschillende types, verschillende Side Effects

Er zijn verschillende categorieën van de medicijnen die worden gebruikt voor de behandeling van artritis en elke categorie heeft zijn eigen lijst van bijwerkingen. Deze categorieën zijn onder andere pijnstillers (waarvan sommige kunnen worden gekocht over de toonbank), DMARD (DMARD's) en BRM die biologische respons modifiers zijn. MedicineNet.com meldt dat andere algemeen voorgeschreven artritis medicijnen zijn NSAID's (niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen) en corticosteroïden.

pijnstillers

Er zijn twee soorten analgetica, narcotische en niet-narcotische pijnstillers. Voorbeelden van een narcotisch analgetisch zijn Demerol en oxycodon, die beide zeer verslavend en het lichaam aan tot opbouwen van een tolerantie, die meer van het verdovende tijd om het gewenste effect te bereiken. Vaak voorkomende bijwerkingen van verdovende analgetica zijn maagklachten, droge mond, netelroos en bijwerkingen zoals snelle hartslag (tachycardie), ademhalingsmoeilijkheden en een overdosis. Volgens Drugs.com, acetaminophen is een voorbeeld van een niet-narcotisch analgetisch die alleen worden genomen zoals voorgeschreven. Overdosis is mogelijk, samen met leverschade indien genomen in hoge doses.

DMARDs en NSAIDs

NSAIDs zijn ontstekingsremmers zoals Naproxen en Celebrex. NSAID's is bekend dat ze maagklachten, maagzweren, hartaanval en een beroerte veroorzaken. Deze bijwerkingen kunnen worden verminderd als de NSAID wordt ingenomen met voedsel of een antacidum. DMARDs zoals methotrexaat en azathioprine, zijn krachtiger dan NSAID's en kunnen de nieren en de lever beschadigen. Frequente bloedonderzoeken zijn noodzakelijk voor patiënten die DMARDs om de effecten van de medicijnen 'op deze vitale organen te controleren.

BRM

Biologische therapie geneesmiddelen zoals Remicade Embrel geïnjecteerd of intraveneus toegediend en de vermindering van de pijn bij artritis door het afsluiten van chemische stoffen in het lichaam die leiden tot zwelling. Volgens Providence Health & Services, kan BRMs tijdelijke pijn en zwelling van de huid rond het injectiepunt veroorzaken. Er bestaat een kans op meer ernstige bijwerkingen, maar ze zijn vrij zeldzaam. Onder de zeldzamere bijwerkingen zijn risico van infectie, de ontwikkeling van lymfomen en flare-ups bij patiënten met multiple sclerose.

corticosteroïden

MayoClinic.com beschrijft corticosteroïden als synthetische medicijnen die de natuurlijke steroïden te repliceren. Corticosteroïden zoals prednison werken goed om de ontsteking geassocieerd met artritis onderdrukken en kan worden toegediend door injectie, oraal, intranasaal en topisch. De ernst van de bijwerkingen van corticosteroïden is meestal afhankelijk van de dosering. Vaak voorkomende bijwerkingen zijn vochtretentie, glaucoom en gewichtstoename. De lange-termijn bijwerkingen van corticosteroïden zijn infectie, diabetes, gemakkelijk blauwe plekken, dunne huid, moeite met genezing en calciumtekort.

Minder is meer

Artritis Vandaag legt uit dat het het beste om de kleinst mogelijke dosis van elke artritis medicatie. In feite, als het gaat om artritis medicijnen minder is zeker meer. Halve dosis geneesmiddelen kan bewijzen even succesvol te zijn bij het verlichten van de pijn van artritis hogere doses, met minder bijwerkingen. Begonnen laag en langzaam je omhoog te werken naar een grotere dosis wordt ook aanbevolen, want het geeft je lichaam de gelegenheid aan te passen aan de artritis medicijn in de tijd, in plaats van het schokkend uw systeem in een keer.