Antidepressiva Medicines & Side Effects

Antidepressiva Medicines & Side Effects


Volgens Medline Plus, 6 procent van de Amerikanen klinisch depressief. Bijna 6 miljoen van hen zijn gediagnosticeerd en zijn nu met antidepressiva. Helaas hebben veel mensen die antidepressiva bijwerkingen die hen belemmeren om het leven van een gelukkig, gezond leven opgemerkt. Wat velen zich niet bewust van het verschil tussen de neveneffecten van de medicatie en de effecten van depressie.

types

In de afgelopen jaren hebben onderzoekers geconcludeerd dat depressie wordt veroorzaakt door een chemische onbalans in de hersenen. Hierdoor zijn geneesmiddelen ontworpen voor mensen met een depressie van de symptomen te verlichten. Deze klasse van geneesmiddelen bekend als selectieve serotonine heropname remmers of SSRI. Er zijn verschillende SSRI medicijnen beschikbaar, zoals Citalopram, Paroxetine, Escitalopram, fluvoxamine en fluoxetine. Elk van deze medicijnen verandert de vrijlating van serotonine, een chemische stof gevonden in je hersenen. Deze chemische effecten vooral uw humeur, en als onevenwichtig, kan leiden tot depressie. De medicatie werkt om serotonine te reguleren zodat weer normaal stemmingen kunnen optreden in plaats van een constant gevoel van depressie.

citalopram

Citalopram, beter bekend als Celexa is een antidepressivum dat de algemene depressie behandelt. Celexa heeft een groot aantal van de gemelde bijwerkingen, variërend van kleine tot grote. De volgende zijn de bijwerkingen van dit medicijn:

Misselijkheid en braken Insomnia Zweten Tremors Diarree Problemen ejaculeren Vermoeidheid Droge mond bovenste luchtweginfecties Angst Afname van eetlust Erectiestoornissen Buikpijn Fever Brandend maagzuur Indigestie Sinus infectie Spierpijn Sex rijden daling Suïcidaal gedrag falen rusteloosheid prikkelbaarheid Borst hartkloppingen Serotoninesyndroom Hypertensie hypothyreoïdie Diabetes Hart Astma Atriumfibrilleren Kidney stones

paroxetine

Paroxetine of Paxil, is een medicijn voor de behandeling van ernstige depressie, obsessieve compulsieve stoornis en angststoornissen. De bijwerkingen zijn onder meer:

Angst Verminderde seksdrift Verandering in de eetlust branderig gevoel Veranderingen in het gewicht onregelmatige hartslag Spierpijn Huiduitslag Moeilijkheid spreken Daling spierbewegingen Moeilijk oogbeweging Shivering Gebrek aan energie Serotoninesyndroom Overmatig zweten Suïcidaal gedrag

escitalopram

Escitalopram, ook bekend als Lexapro, wordt gebruikt om algemene angst en depressie. Sommige van de gerapporteerde bijwerkingen van dit medicijn zijn:

Rusteloosheid Seksuele problemen Schudden Veranderingen in het gewicht Suïcidaal gedrag Vermoeidheid Angst Duizeligheid Prikkelbaarheid Serotonine stoornis Hoofdpijn indigestie Wazig zien indigestie Misselijkheid

fluvoxamine

Fluvoxamie, ook bekend als Luvox CR wordt gebruikt om verscheidene psychische aandoeningen zoals obsessieve compulsieve stoornis en depressie. Een aantal van de gemelde bijwerkingen zijn:

Constipatie Droge mond Duizeligheid Diarree Nervositeit Zwakte verstopte neus Insomnia Vreemd gedrag van het bloed in de ontlasting Flauwvallen onregelmatige hartslag Hallucinaties aanvallen pijnlijke erecties Stemmingswisselingen Vision verandert Trouble ademhaling

Fluoxetine

Fluoxetine is algemeen bekend als Prozac. Het wordt gebruikt voor de behandeling van ernstige depressie en andere verwante psychische stoornissen. De volgende bijwerkingen zijn gemeld tijdens het gebruik van dit medicijn:

Suïcidaal gedrag Angst Stemmingswisselingen Verwarring onregelmatige hartslag aanvallen Coma Koorts Hallucinaties Misselijkheid Braken Veranderingen in de bloeddruk Insomnia Allergische reactie rusteloosheid

Waarschuwing

Alle antidepressiva hebben een kans van het veroorzaken van suïcidale neigingen bij adolescenten onder de leeftijd van 18. Als uw kind is depressief, moet u uw arts te raadplegen over de beschikbare opties.