Anterior Knee Pain

Als je rennen, springen, voetballen, fietsen of ski's, hebt u waarschijnlijk ervaren wat pijn in de knie, vooral aan de voorkant van de knie. Anytime we een hoop stress op de knie, is de kans groot dat het zal pijn doen. Dat heet anterior kniepijn, of knie runner's.

Oorzaken

Wanneer de knieschijf komt niet in de lijn met de spieren of pezen, banden of andere bindweefsels in het been dat de knie te laten werken, pijn ontstaat meestal. De foutieve uitlijning kan betekenen de knieschijf is te wrijven tegen een ander bot of pezen, banden of andere bindweefsels. Er zijn verschillende andere specifieke redenen voor anterieure kniepijn waaronder artritis; kraakbeen letsel; verzachting van het kraakbeen onder de knieschijf; tendinitis; knijpen van de binnenkant van de knie; en platte voeten.

symptomen

Enkele symptomen van patellofemorale pijn pijn onder en aan weerszijden van de knieschijf. Deze pijn is erger na het doen van diepe kniebuigingen of na de vergadering met de knie gebogen voor een lange tijd. Pijn kan ook oplaaien tijdens het lopen, gaan op en neer trappen, knielen of hurken. Priesters soms ontwikkelen anterieure kniepijn vanwege alle knielen ze doen. Atleten zoals voetbal en basketbal spelers en lopers ontwikkelen ook anterior kniepijn.

Diagnose

Om de oorzaak van de anterieure kniepijn juiste diagnose, zal de arts een volledig examen op de knie, die waarschijnlijk zal een paar oefeningen, zoals wandelen of kraken uit te voeren. De arts kan ook controleren of de uitlijning van de hele been, de heup, en de kracht van de spieren en pezen van het been en knie. Andere diagnostische instrumenten van de arts kan gebruik maken van zijn X-stralen, MRI of CT-scan.

Behandeling

Behandeling voor anterieure kniepijn algemeen geen operatie nodig, slechts enkele TLC en tijd. De RICE formule komt ook in het spel hier --- rust, ijs, compressie en elevatie. Rest betekent het vermijden van inspannende activiteiten en niet zetten veel gewicht op de knie. Ice betekent alleen dat --- zetten ijs op de knie te helpen verlichten van pijn en ontsteking. Compressie gaat over het algemeen een soort van elastische bandage of knie brace. En verhoging betekent houden de knie verhoogd hoger dan uw hart, meestal door te gaan liggen. Taping de knie of speciale schoen inserts kan soms helpen.

chirurgische Behandeling

Als de arts vaststelt dat een operatie nodig is, zijn er twee manieren om te helpen de knie weer in vorm. Artroscopie is niet-invasief en kan de chirurg beschadigde knieschijf kraakbeen te verwijderen. Dit is een veel voorkomende operatie voor professionele atleten zoals voetbal of basketbal spelers. Verlegging is invasief en dringt erop aan de arts om de knie te openen en lijnt de knieschijf.