Anosmie bij kinderen

Anosmie bij kinderen


Anosmie is het volledige verlies van de betekenis van geur. Deze zeldzame aandoening treft ongeveer 1 procent tot 2 procent van de Amerikanen. Bij kinderen anosmie is meestal een tijdelijk probleem, hoewel sommige kinderen geboren zonder de mogelijkheid te ruiken.

tijdelijke Oorzaken

Kinderen met tijdelijke anosmie kunnen lijden aan een infectie die veroorzaakt hun neus te zwellen. Vreemde voorwerpen belemmeren van de neus zijn een andere veel voorkomende oorzaak van tijdelijke anosmie.

permanente Anosmia

Als de olfactorische zenuw wordt beschadigd door een hoofdletsel of andere trauma's, kunnen de kinderen permanent anosmia lijden. Hersentumoren of psychische aandoeningen kan ook leiden tot een permanent verlies van geur. Een ander permanent type is aangeboren of geërfd, anosmie.

Betekenis

Kinderen met anosmie kunnen hun eetlust verliezen, omdat de betekenis van geur is gekoppeld aan de smaak. Gebrek aan eetlust kan leiden tot ondervoeding of gewichtsverlies. Anosmia kan ook invloed hebben op het vermogen van een kind om bedorven voedsel of rook ruiken.

Diagnose

De Universiteit van Californië-San Diego's Neus Dysfunction Clinic heeft een "Alcohol Snif Test" ontwikkeld om anosmia diagnosticeren. Kinderen wordt gevraagd om een ​​wattenschijfje gedrenkt in isopropylalcohol ruiken.

Behandeling

Voor kinderen met een tijdelijke anosmia veroorzaakt door nasale obstructies, de betekenis van geur terugkeert zodra de infectie wordt behandeld of het vreemde lichaam wordt verwijderd. Traumagerelateerde anosmia wordt beschouwd als permanent als het kind niet de betekenis van geur na een jaar heeft herwinnen.

Zinc Alert

In juni 2009 heeft de Food and Drug Administration waarschuwde mensen om te stoppen met het gebruik van bepaalde zink bevattende neussprays en uitstrijkjes na het ontvangen van 130 rapporten die de koude-reliëf producten aan anosmie. De drie Zicam producten die onder een kind-size neusuitstrijk.