Ankle Stabilization Oefeningen

Ankle Stabilization Oefeningen

De meest gewonden gewricht in het lichaam van de enkel. Het enkelgewricht gemakkelijk verwonden zijwaarts draaibeweging omdat het is ontworpen om te bewegen in een rechte lijn. Ankle stabilisatie oefeningen helpen rehabiliteren en te voorkomen dat enkelletsel. Deze oefeningen versterken van de spieren en weefsels die bewegen en ondersteuning van de enkels.

Ace Bandage Oefeningen

Een Aas bandage biedt een manier om je enkels samen te werken voor de verbetering van stabilisatie. De Ace bandage biedt een kleine hoeveelheid weerstand. Deze oefeningen versterken je enkels met een kleine beweging, maar je moet de juiste vorm te gebruiken of je zal niet richten op het juiste gebied. Een voorbeeld van een Aas bandage stabilisatie oefening is de zittende inversie te oefenen. Om te beginnen, gaan zitten en wikkel een bandage drie keer rond de bal van je voeten met je enkels te raken. Plooi het extra einde van het verband in de omwikkelde deel. Dan draai je je tenen naar buiten wijzen tegen de bandage terwijl je je knieën en enkels te raken.

Staande Floor evenwichtsoefeningen

Staande op een voet op de grond daagt je evenwicht en versterkt het enkelgewricht stabilisatoren. Begin deze oefening terwijl u op een stoel of een muur om u te helpen in evenwicht te brengen als je op een voet. Buig je non-standing knie tot 90 graden achter je. Zoveel mogelijk, laat je standbeen wobble. Houd alle vier de hoeken van je voet plat op de grond. U kunt deze oefening moeilijker te maken door niet vast te houden aan iets of door het sluiten van je ogen.

Staande Oefeningen Met Balance Trainers

Balance trainers zoals een wobble board of rocker board geef je enkels een extra uitdaging om te stabiliseren. Gewoon staan ​​op een rocker board is een geavanceerde stabilisatie oefening. Een eenvoudige oefening is om te oefenen op het bord staan ​​met je voeten recht naar voren en op gelijke afstand van het centrum voor maximaal twee minuten. De raad van bestuur mag niet bewegen in de richting van de vloer, maar in plaats daarvan blijven recht.

Resistance Band Oefeningen

Resistance bands hebben twee toepassingen in de enkel stabilisatie training. Een daarvan is om de band te gebruiken voor de weerstand terwijl het gaan zitten en het manipuleren van de enkel. Dit is vergelijkbaar met de Ace bandage oefeningen tenzij je richten op een enkel tegelijk en de weerstand banden bieden meer weerstand dan bandages.

De andere manier om weerstand banden gebruiken, is bij het opstaan ​​en het been naar voren te trekken, naar achteren en naar de zijkant tegen de weerstand, terwijl balanceren op een been. Deze zijn geavanceerde evenwichtsoefeningen als gevolg van de one-legged positie en ook spierversterkende oefeningen voor de benen. Een voorbeeld is de flexie oefening. Bind het ene uiteinde van een band om een ​​zwaar voorwerp op vloerhoogte en het andere uiteinde op de rechterenkel. Stand afgekeerd van het object op je linkerbeen met de band strak en dan breng je rechterbeen vooruit met de knie recht zo ver als je kunt. Het houden van je armen naar de zijkant helpt je evenwicht.