Androgeen steroïde Side Effects

Androgeen steroïde Side Effects

Androgeen steroïde bijwerkingen worden nog steeds onderzocht. Anabole steroïden zijn kunstmatige medicijnen die het effect van mannelijke testosteron oorspronkelijk ontwikkeld voor medisch gebruik nabootsen. Steroïden zijn illegaal geëxploiteerd door sommige bodybuilders en atleten op zoek naar de prestaties te verbeteren en spiermassa op te bouwen. Door de mens veroorzaakte steroïden zijn voorlopers van testosteron, ook wel bekend als AAS of anabole steroïden die milde tot levensbedreigende bijwerkingen kan hebben.

Acne

Een neveneffect van androgeen steroïden acne vulgaris, die hetzelfde soort die optreedt tijdens de puberteit. Het mannelijke hormoon testosteron stimuleert de productie van de talgklieren die smeren en beschermen de huid. Steroïden veroorzaken een over afscheiding van de olie die door de klieren, genaamd talg. Het resultaat is acne, cysten en mee-eters.

Spier-schade

Het risico op ruptuur toeneemt met androgene steroïden gebruikt. Anabole steroïden spieren op te bouwen, maar ze ook te vernietigen collageenvezels, verzwakking pezen die spieren bij elkaar te houden. Gewichtheffers zijn bijzonder kwetsbaar voor het scheuren van de triceps spier uit het gebruik van steroïden. Een 1993 artikel getiteld "Breuk van de triceps pees geassocieerd met steroïde-injecties" gepubliceerd in "The American Journal of Sports Medicine" beschrijft de kans op letsel bewegingsapparaat als neveneffect van androgeen steroïden.

Hart-en vaatziekte

Hoge bloeddruk van vochtretentie verhoogt het risico op hart- en vaatziekten androgene steroïden. De bijwerkingen van het gebruik van anabole steroïden kan leiden tot hart-en vaatziekten van lagere HDL, de "goede" cholesterol. Fysieke training in combinatie met het gebruik van steroïden kan leiden tot een vergroot hart en plotselinge hartdood.

Verminderde leverfunctie

Een ander neveneffect van androgene steroïden genomen wordt aangetast leverfunctie. Leverfunctie is meetbaar met bloedonderzoek. Verhoging van leverenzymen gevonden in atleten die anabole steroïden indicatief voor lever- cellen gebruiken. In de "Encyclopedia of Sports Medicine and Science," Harm Kuipers, MD, Ph.D., afdeling Fysiologie, Universiteit van Limburg stelt: "De invloed van AS op de leverfunctie is uitgebreid bestudeerd." Gebruik van anabole steroïden kan leiden tot lever cyste formatie die scheuren en veroorzaken bloedingen.

gynaecomastie

Vergrote borsten genoemd gynaecomastie is een neveneffect van androgeen steroïden van de toegenomen circulatie van vrouwelijke hormonen oestrogeen. Stopzetting van anabole androgene steroïden niet in slaagt om de bijwerking van borstvergroting te keren.