Anale Fissure Complicaties

Anale fissuren zijn splitsing of scheuren in het membraan bekleding van de anus, ook wel het anale slijmvlies. Anale kloven zijn niet aambeien; maar hebben een aantal van dezelfde symptomen. Een anale fissuren kan scheuren in de anus interne sluitspier die spasmen veroorzaakt van de sluitspier en vertraagt ​​het genezingsproces.

Oorzaken

De oorzaken van een anale kloof zijn constipatie, het passeren van een grote, droge ontlasting, diarree, anus letsel of kanker. Anale kloven kunnen zich presenteren tijdens de zwangerschap en na de bevalling, zoals constipatie is gemeen. Diarree veroorzaakt een ontsteking van de anus, waardoor het kwetsbaar voor een spleet.

symptomen

Anale fissuren pijnlijk doortocht stoelgang, waardoor bloed op het uitwendige gedeelte van de ontlasting te verschijnen. Bloed kan ook aanwezig op toiletpapier of gezien in het toilet na stoelgang zijn. De anus en de endeldarm zal pijnlijk zijn, totdat de spleet geneest.

complicaties

Terwijl zeldzaam, complicaties zijn mogelijk met een anale kloof. Een chronische anale fissuur is een scheur die niet genezen, waardoor een ophoping van littekenweefsel in de spleet locatie. Anale fistels zijn tunnels die zich ontwikkelen en toetreden tot de anale muur naar andere delen van de darm. Anale stenose is wanneer de anale holte abnormaal is versmald van anale spasmen van de sluitspier of littekenweefsel weeën. Complicaties van anale fissuren vereisen een chirurgische procedure waarbij een gedeelte van de anus sluitspier snijdt om spasmen te verminderen. In sommige gevallen kan de spleet worden verwijderd. Chirurgie wordt meestal uitgevoerd als poliklinische en zelden leidt tot een verlies van darmcontrole.

Behandeling

De meeste scheuren zullen goed te genezen; echter voorzichtigheid geboden om te helpen bij het genezingsproces. Tijdens de genezing, moet actie worden ondernomen om constipatie te vermijden. Eet een dieet rijk aan vezels en bulk aan stoelgang regelmatig te houden. Laxeermiddelen kunnen worden genomen indien verstopping aanwezig is. Drink veel water, normaal gesproken acht 8-oz. dagelijks bril. Reinigen van het anale gebied voorzichtig met een milde zeep op een regelmatige basis. Een Sitz bad zal verlichten pijn in de anale regio en bestaat uit een warm bad met of zonder medicatie toegevoegd. Het aanbrengen van een actueel crème zal de pijn te verdoven en ontsteking te verminderen.

het voorkomen

De eenvoudigste manier om anale fissuren wordt voorkomen door het voorkomen van constipatie. Eet een gezond dieet dat rijk is aan vezels en water. Als constipatie is vaak bevatten een dagelijkse vezel supplement in het dieet. Forceer je niet tijdens de stoelgang, omdat dit onnodige druk legt op de anus en kringspier. Voorzichtig te wassen de endeldarm en de anus na de stoelgang het schoon en vochtig te houden. Iemand met een eerdere anale fissuren eerder zal een in de toekomst.