Aluminium Vs. staal Bikes

Aluminium Vs. staal Bikes

Het kiezen van een fiets uit de duizenden ontwerpen en materiaal variaties kan ontmoedigend zijn. Enkele verschillen tussen de fietsen zijn puur esthetisch, terwijl anderen hebben een significant effect op de prestaties. Het materiaal dat in het frame van de fiets verandert het gewicht, handling en duurzaamheid, en moet een van de eerste overwegingen u maken. De beslissing tussen de duurzaamheid van staal en het lichte gewicht van aluminium hangt af van hoe u van plan bent om uw fiets te gebruiken.

staal Yourself

Staal is een van de archetypische fiets materialen, en is gebruikt sinds de vroegste dagen van het wielrennen. Het is taaiheid maakt het gemakkelijk te lassen voor frame constructie en superieure demping maakt de fiets comfortabel voor langere ritten. Een stalen frame fiets, mits goed verzorgd, kunnen pannen van het dak uit te voeren voor decennia. De meest voorkomende staal gebruikt in de moderne fietsen is 4130 Cromoly staal, dat is lichter en sterker dan koolstofstaal. Hogere kwaliteit staal is duurder, maar 4130 Cromoly nog betaalbaar in vergelijking met andere materialen zoals koolstofvezel.

Lightening De Load

Aluminium is veel minder dicht dan staal en niet opofferen stijfheid, waardoor het ideaal is voor racefietsen die profiteren van een hogere snelheid. Een aluminium fiets maakt gebruik van dikkere muren in de buis van de fiets te maken voor een vermindering van de duurzaamheid. In tegenstelling tot staal, aluminium niet gemakkelijk gelast of opnieuw gebogen zodra het gegoten, reparaties frames veel moeilijker kapot. Toch, met een lage dichtheid van aluminium maakt het een uitzonderlijke keuze voor een high-performance racefiets, en rivalen koolstofvezel als materiaal voor een concurrerende frame.

Voors en tegens

levensduur Steel maakt het een populaire keuze voor rijders die verwachten dat hun fiets naar een hoop straf te ondergaan. Mountainbikers, touring fietsers en pendelaars hebben lang geprezen repareerbaarheid en sterkte staal, aangezien fietsen gemaakt met stalen meestal iets dat naar hen wordt gegooid zal overleven. Stalen frames offeren gewicht voor duurzaamheid, waarbij aluminium een ‚Äč‚Äčsuperieure legering voor de concurrentie maakt. In het geval van een crash, aluminium zal doorgaans barsten, dan buigen, waardoor reparaties moeilijk en soms onmogelijk. Voor veel wielrenners, maar dit is de trade-off voor ounces de moeite waard; de lichtere gewicht vertaalt zich direct in een betere ras keer.

Welke Alloy Is uw Ally?

Het kiezen van een frame materiaal afhankelijk van de hoeveelheid van misbruik verwacht u van uw fiets te ondergaan, en hoe cruciaal een paar pond zal zijn tijdens de wedstrijd. Een stalen fiets is een perfecte keuze voor een dagelijkse of casual fiets, omdat het net zo zal uitvoeren om aluminium meest casual rijders. Een aluminium racefiets is meestal het beste gereserveerd voor een wielrenner of iemand die training voor een race, want het is minder duur dan lichtere materialen zoals koolstofvezel. Uiteindelijk kan de pasvorm en het ontwerp van het frame zwaarder wegen op rijeigenschappen dan de legering zelf, dus rekening met de fiets in zijn geheel bij het vergelijken en tegenover elkaar verschillende frame materialen.