Aluminium Vs. Carbon Bikes

Aluminium Vs. Carbon Bikes


Er is een scala aan kwaliteit in zowel aluminium en carbon-fiber fietsframes. Vele kenmerken van het frame, zoals de duurzaamheid en stijfheid onder druk, afhankelijk van de kwaliteit van het frame materialen en de manier van rijden waarvoor het is ontworpen.

Gewicht

Het gewicht is het belangrijkste selling point voor carbon-fiber frames ten opzichte van andere materialen. Carbon frames kunnen vederlichte (slechts 1 kg) zonder in te boeten stijfheid of sterkte zijn. Aluminium frames zijn licht, maar meer wegen dan koolstof.

Kosten

Carbon fiber is de duurste frame materiaal. Zelfs goedkope aluminium frames kunnen licht en duurzaam zijn.

Stijfheid

Als een frame te veel onder de stress van trappen buigt, is macht verloren in de fiets. Terwijl aluminium een ​​stijver materiaal dan koolstof in een laboratorium, kan de vorm van een carbon frame en het weefsel van de vezels worden gemanipuleerd om deze zo stijf aluminium op de punten in het frame waar u deze nodig maken.

Duurzaamheid

Koolstof worden gevormd het sterkst waar het telt, maar de sterkte van het frame hangt af van de kwaliteit van het weefsel. Carbon frames kunnen zwakke plekken te hebben. Aluminium frames kunnen meer impact dan koolstof te nemen zonder te breken.

Comfort

Aluminium frames weinig doen om weg trillingen, wat kan leiden tot gevoelloosheid en ongemak in het zadel gebied absorberen. Carbon dempt trillingen weg, waardoor een soepeler en comfortabeler rijden.