Alternatieven voor tandheelkundige implantaten

Implantaten zijn een vrij nieuwe oplossing voor het probleem van ontbrekende tanden. Hoewel ze een permanente oplossing, kunnen zij niet geschikt voor elk geval. Implantaten hebben de neiging duur te zijn, en vereisen veel tijd in de tandartspraktijk. Andere methoden en keuzes zijn beschikbaar voor patiënten die geen implantaten als de optimale planning van de behandeling niet te vinden.

implantaten

Volgens Softdental.com, zijn implantaten gemaakt van titanium en hechten aan het kaakbeen van een nep, maar blijvende tand te verankeren. Implantaten kunnen worden gebruikt bij de vervanging van één tand of meerdere tanden. De kosten van een enkel implantaat is $ 2000 of meer. Hoewel implantaten lijkt misschien een goede keuze, zijn er bepaalde gezondheids- en gedragsproblemen eisen dat eerst moet worden voldaan. De volgende zijn benodigdheden voor het hebben van tandheelkundige implantaten: een goede gezondheid, met gezond tandvlees en voldoende bot in de kaak, en een bezoek aan de tandarts op een regelmatige basis. Risicofactoren die voorkomen dat patiënten van het ontvangen van implantaten, zoals een chronische ziekte of tandvleesontsteking, en roken.

gedeeltelijke kunstgebit

Gedeeltelijke prothesen zijn een alternatief voor tandheelkundige implantaten als je overgebleven natuurlijke tanden, volgens Softdental.com. Gedeeltelijke prothesen zijn gemaakt van een plastic basis die hecht aan de kunsttanden en metalen klemmen die zijn bevestigd aan natuurlijke tanden volgens Docshop.com. Gedeeltelijke prothesen bieden flexibiliteit door het feit dat als een natuurlijke tand verloren, een kunstmatige tand kan worden toegevoegd aan de partiële prothese.

volledige gebitsprothese

Prothesen zijn een optie voor patiënten die al hebben verloren, of de meeste van hun natuurlijke tanden. Volgens Docshop.com prothesen zijn gemaakt van kunstmatige tanden die zijn bevestigd aan een draagstuk. Traditionele prothesen bestaan ​​uit een kunststof, maar keramiek porselein prothesen zijn nu beschikbaar. Prothesen zijn volledig afneembaar zodat ze niet hoeven te worden gedragen naar bed en gemakkelijke reiniging.

Bridges

Softdental.com lijsten bruggen als een goed alternatief voor tandheelkundige implantaten als er natuurlijke tanden naast de getroffen of ontbrekende tand. Bruggen, zoals gedefinieerd door Docshop.com zijn kunsttanden die worden ondersteund door kronen dat voor het natuurlijke tanden aan weerszijden van een tussenruimte zijn bevestigd. Bruggen gemaakt van porselein en gemaakt tot de omliggende tanden passen. Bruggen zijn op maat, zorgen voor een goede pasvorm volgens Docshop.com. Een voordeel van een brug is het voorkomen van natuurlijke tanden bewegen terwijl een spleet aanwezig tussen de tanden.

Het uitstellen van de behandeling

Softdental.com lijsten vertragen behandelingen ander alternatief voor het verkrijgen van tandheelkundige implantaten. Uitstellen behandelingen zou de patiënt de opties te wegen, maar niet de optimale keuze vanwege de omstandigheden en tijdgevoeligheid van het geval.