Alternatieven voor galsteen Surgery

Galstenen zich voordoen in de galblaas wanneer gal opgeslagen verandert in harde kiezel-achtige stukken. Er zijn twee soorten galstenen die kunnen variëren in grootte van een zandkorrel tot de grootte van een golfbal. Eén type bestaat uit gehard cholesterol en goed voor ongeveer 80 procent van alle galstenen die zich ontwikkelen. Het tweede type is bekend als pigment galstenen en bestaan ​​uit gehard bilirubine. Galstenen kan ontwikkelen vele kleine steentjes, een grote stenen, of een combinatie van beide. (National Digestive Diseases Information Clearinghouse, 2007).

behandeling methoden

Asymptomatische galstenen tijdens CT-scans voor andere kwalen ontdekt zijn gewoon genoteerd en niet vaak behandeld. Wanneer galstenen worden geïdentificeerd, maar die geen symptomen van de patiënt, zullen de artsen in het algemeen maken van de patiënt op de hoogte van de voorkomende symptomen in het geval ze symptomen in de toekomst (Mayo Foundation for Medical Onderwijs en Onderzoek, 2009) moet presenteren.

Patiënten met symptomen van galstenen behandeling nodig. Galstenen die algemeen aanwezig symptomen zoals intens en plotselinge pijn in het rechter gedeelte van de maag, hevige of plotselinge pijn onder het borstbeen in het midden van de maag een probleem voor patiënten geworden, pijn tussen de schouderbladen in de rug, of pijn in de rechter schouder. De pijn kan duren gedurende enkele uren of voor een paar minuten. Ongeacht de duur van de pijn, moet men een arts bellen als ervaren deze symptomen.

De meest gangbare behandelingen ofwel geen behandeling of chirurgische verwijdering van de galblaas.

De enige niet-chirurgische behandeling wordt voorgeschreven medicatie. Bepaalde medicijnen hebben bewezen galstenen langzaam in de tijd op te lossen. Echter, deze behandeling kan een groot deel van de tijd te nemen om effectief te werken op de patiënt en is geenszins een snelle oplossing voor de symptomen van een patiënt (Mayo Foundation for Medical Onderwijs en Onderzoek, 2009).

andere Behandelingen

Vanaf 2009 is er een nieuwe procedure getest als een non-chirurgische oplossing aan een patiënt van galstenen bevrijden. De experimentele procedure omvat het injecteren medicatie rechtstreeks in de galblaas. Echter, de procedure niet bewezen ook nog niet veilig of effectief. (Mayo Foundation for Medical Onderwijs en Onderzoek, 2009).

het voorkomen

Medicamenteuze behandeling wordt doorgaans gereserveerd voor patiënten bij wie de artsen denken dat ze niet kunnen tolereren chirurgie om wat voor reden. Daarom, om de noodzaak van een galblaas behandeling te vermijden, moet men stappen om de mogelijke vorming van galstenen (Mayo Foundation for Medical Onderwijs en Onderzoek, 2009) te voorkomen. Stappen om galstenen te voorkomen omvatten niet het overslaan van maaltijden, regelmatig te bewegen, en het verliezen van gewicht langzaam. Andere preventiemethoden omvatten het bewaken en onderhouden van een gezond gewicht, omdat overgewicht verhoogt de individuele kans op het ontwikkelen van galstenen (Mayo Foundation for Medical Onderwijs en Onderzoek, 2009).