Alternatieve behandelingen voor MS

Multiple sclerose (MS) is een chronische, progressieve aandoening die bijna een half miljoen mensen in de Verenigde Staten treft. MS wordt veroorzaakt door een auto-immuunreactie die leidt tot het immuunsysteem aanvallen gezonde weefsel en zenuwen. Volgens de National Multiple Sclerosis Society (NMSS), kunnen alternatieve behandelingen voor MS effectief in het verlichten van pijn, het verminderen van stress en het houden van de spieren goed functioneren zijn.

Acupunctuur

Acupunctuur is een Chinese therapie die kan worden gebruikt voor behandeling van MS. Meridianen die door het hele lichaam moet in evenwicht blijven, volgens de theorie van acupunctuur, Qi, de stroom van energie, zodat de vrije loop om ziekte te voorkomen. Acupunctuur is een alternatieve behandeling die kleine, wegwerp naalden, die in vier tot en met 12 meridianen worden ingevoegd gebruikt. Volgens de NMSS, twee enquêtes uitgevoerd in de Verenigde Staten en Canada vond dat 10 tot 15 procent van de MS-patiënten die acupunctuur geprobeerd om verlichting van de symptomen zoals pijn, vermoeidheid, spierkrampen, depressie, gevoelloosheid en tintelingen vinden zeiden dat ze zouden gaan met acupunctuur behandelingen.

Massage

Een alternatieve behandeling die is gunstig voor mensen met MS is massage therapie. Massage kan stress te verlichten en het gemak pijnlijke knopen van spierkrampen. Depressie wordt vaak ervaren door mensen die MS en massage kunnen helpen tillen de stemming, het verlichten van symptomen van depressie. Massage therapie helpt ook bij het verminderen van pijn niveaus en verhoogt het gehalte aan natuurlijke endorfine in het bloed.

Oefening

Een ander alternatief behandeling die is gunstig voor mensen met MS is massage therapie, meldt MedicineNet.com. Massage kan stress te verlichten en het gemak van de pijnlijke knopen van spierkrampen. Depressie wordt vaak ervaren door MS-patiënten, volgens de NMSS en massage kunnen helpen verlichten van depressie en angst. Massage therapie helpt ook bij het verminderen van pijn niveaus en verhoogt het gehalte aan natuurlijke endorfine in het bloed, meldt enerchihealth.com.

biofeedback

Biofeedback is een methode die artsen gebruiken om te helpen MS-patiënten te reguleren ademhaling en hartslag, volgens MSfacts.org. Externe monitoren toestaan ​​dat een persoon om te zien hoe hun lichaam te reageren op interne en externe stimuli. De arts leidt dan is de persoon in het aanpassen van de reacties op stress en pijn.

Dieet

Het eten van een goed uitgebalanceerd dieet is de beste manier om alle voedingsbehoeften van MS te voldoen. Er zijn speciale diëten die zijn voor mensen met MS --- zoals de Swank MS dieet hebben gesuggereerd --- met claims die ze kunnen behandelen of zelfs te genezen van de ziekte. Er zijn geen studies die bewijzen dat dergelijke diëten produceren effectieve resultaten, en sommige diëten kan zelfs gevaarlijk zijn geweest. MSfacts.org zegt dat de meeste artsen zijn het erover eens dat een laag vetgehalte, low-cholesterol dieet is het beste voor MS-patiënten. Voordat u een alternatieve behandeling voor MS, moeten patiënten hun zorgverzekeraar te raadplegen.