Alternatieve behandelingen voor kanker

Er zijn verschillende mogelijkheden voor kankerbehandeling. Complementaire en alternatieve geneeskunde (CAM) kan een van hen. Deze alternatieven worden niet beschouwd als een onderdeel van de conventionele geneeskunde.

Geschiedenis

Aanvullende behandelingen zijn toegepast op kankerpatiënten met conventionele medische behandelingen. Alternatieve behandelingen worden gebruikt in plaats van de conventionele geneeskunde. Zij zijn de natuurlijke manier van verlichten van de negatieve effecten van conventionele geneesmiddelen en kanker en, in sommige gevallen, te genezen zonder chemotherapie of bestraling.

Betekenis

Deze behandelingen kunnen worden gebruikt om te gaan met de bijwerkingen van gebruikelijke behandelingen, zoals pijn, misselijkheid, stress of vermoeidheid. Het National Cancer Institute begon de Best Case Series Program in 1991 te evalueren alternatieve benaderingen gebruikt bij de behandeling van kanker.

types

Er zijn verschillende natuurlijke methoden uit in de behandeling van kanker te kiezen of ter verlichting van de effecten van conventionele behandelingen.

Mind-body behandelingen, zoals meditatie, gebruik maken van gerichte ademhaling of herhaling van woorden of zinnen om de geest te verlichten. Met biofeedback, met eenvoudige machines, de patiënt leert bepaalde lichaamsfuncties die zij normaal niet bewust beïnvloeden. Hypnose brengt de patiënt in een toestand van ontspannen en gerichte aandacht bereikt door zich te concentreren op een bepaald gevoel, idee of suggestie om te helpen genezen of te verlichten van de geest. Yoga helpt door het rekken en het stellen van het lichaam, en men besteedt aandacht aan de ademhaling. Imagery is de plaats waar de patiënt verbeeldt scènes, foto's, of ervaringen om te helpen bij de genezing. Creatieve uitlaatkleppen, zoals kunst, dans, muziek dienen voornamelijk voor stress-release.

Biologische gebaseerde behandelingen, zoals vitaminen, kruiden, levensmiddelen en speciale diëten, kunnen ook worden gebruikt.

Body-gebaseerde en manipulatieve behandelingen zijn chiropractische zorg, massage en reflexologie.

Energie-geneeskunde omvat praktijken zoals reiki, tai chi, qi gong, en therapeutic touch.

Hele medische behandelingen gebruik maken van ayurvedische geneeskunde, de Chinese geneeskunde, acupunctuur, homeopathie, en natuurgeneeskundige middelen.

overwegingen

Het is belangrijk dat patiënten te informeren hun zorgverleners van informatie over alternatieve en complementaire behandelingen die ze kunnen gebruiken of overwegen. Patiënten moeten de voordelen, risico's, bijwerkingen en eventuele interferentie met de conventionele geneeskunde weten, als de therapie is een onderdeel van een klinische proef en die sponsort, en als hun ziektekostenverzekering dekt alternatieve therapie behandelingen. Patiënten moeten leren over hoe elke therapie werkt. Zij moeten ook de resultaten van wetenschappelijke rapporten bestuderen om ervoor te zorgen dat de beweringen van de therapieën worden ondersteund. Vraag uw arts om advies bij het kiezen van een alternatief behandelaar. Vraag naar hun opleiding, kwalificaties, indien zij eerder met een vorm van kanker van de patiënt hebben behandeld, en als ze bereid zijn om te werken met hun conventionele arts.

Waarschuwing

Een natuurlijk product hoeft niet te betekenen dat het veilig is. Sommige kruiden kunnen een negatieve reactie veroorzaken bij gebruik met conventionele geneesmiddelen, of kunnen interfereren met haar optreden. Sommige kruiden en vitaminen kunnen ook fungeren als een geneesmiddel in het lichaam, en alle nog niet bewezen volledig veilig is. Aantal hoge doses van bepaalde vitaminen kan invloed hebben op de manier waarop chemotherapie en straling werken.