Allergieën en Colitis

Allergieën en Colitis


Allergische colitis is een aandoening van het maagdarmstelsel meest bij baby tussen 1 dag en 6 maanden. Het komt vooral voor in de eerste twee maanden.

Allergische colitis niet-IgE gemedieerde, betekenend wordt geactiveerd door immuuncellen in plaats van antilichamen. De ziekte ontwikkelt zich bij baby vanwege een allergische reactie op voedingseiwitten. De aandoening kan worden behandeld door de verwijdering van de triggering stoffen uit het dieet van de baby.

Hoewel allergische colitis komt het meest voor bij baby's, het kan ook gevolgen hebben voor oudere kinderen. Voedselallergieën kan ook een bijdragende factor bij volwassenen met colitis ulcerosa zijn.

Oorzaken

In babyvoeding met melk gebaseerde formule is de meest voorkomende oorzaak van kindersterfte colitis, maar de aandoening kan ook optreden in de borstvoeding die reageren op de aanwezigheid van koemelk in het dieet van de moeder, die in de moedermelk terechtkomt. Sojamelk kan eveneens fungeren als een trigger.

symptomen

Vaak is de enige symptomen van allergische colitis is de aanwezigheid van kleine, bloederige vlekken of strepen in overigens normale, zachte ontlasting en in een anders gezond lijkende baby.

De klein verlies van bloed in de ontlasting van baby's met colitis meestal niet leiden tot bloedarmoede, maar de behandeling zal nodig zijn als andere symptomen ontwikkelen. Verdere symptomen van allergische colitis bij zuigelingen zenuwachtigheid, diarree en braken.

In sommige gevallen kunnen symptomen zijn niet gedijen. Volgens de Universiteit van Virginia Health System, de symptomen van mislukking te gedijen onder meer gebrek aan geschikte gewichtstoename, prikkelbaarheid, gebrek aan sociale respons aangepast aan de leeftijd van het kind (zoals glimlachend) en het gebrek aan vocale geluiden of oogcontact.

Diagnose

Kinderartsen diagnosticeren zuigeling allergische colitis gebaseerd op de geschiedenis van de ziekte van het kind en op kruk examen. De kinderarts kan een bloedonderzoek uit te voeren, en de extra tests kunnen nodig zijn om uit te sluiten andere oorzaken of het bepalen van de omvang van de ontsteking, zoals een biopsie om andere oorzaken uit te sluiten voor het bloeden.

Oplossing

Overschakelen naar een hypoallergene formule van een op basis van melk commerciële formule lost colitis voor formule-gevoede baby's. Voor borstgevoede baby's de oplossing is om de triggering eiwit (meestal koemelk) uit de voeding van de moeder te verwijderen. Verbetering optreedt vaak binnen 72 tot 96 uur, maar het is normaal voor het bloeden te blijven voor een paar weken.

Allergische Colitis bij oudere kinderen

Allergische colitis kan ook invloed hebben op voorschoolse leeftijd kinderen. Op deze leeftijd kan de voeding triggers zijn eieren, sojaproducten en tarwe, naast koemelk. Allergische colitis bij kleuters wordt meestal geassocieerd met andere aandoeningen zoals astma, eczeem en hooikoorts, of kan voorkomen bij kinderen met kleine immunodeficiëntie. De symptomen zijn losse ontlasting met fleck bloed, vaak in combinatie met buikpijn.