Allergie Vs. Koude

Allergie Vs. Koude

Een allergie en de verkoudheid hebben vergelijkbare symptomen, waardoor het moeilijk zelfdiagnose. Gemeenschappelijke universele symptomen van een allergie en een verkoudheid zijn: hoofdpijn, sinus kwijting, hoesten en geïrriteerde ogen, volgens Dr James Steckelberg van de Mayo Clinic. Het kennen van de onderscheidende factoren tussen een allergie en verkoudheid kan u helpen bij de diagnose en adequaat te behandelen uw symptomen. Terwijl de symptomen vergelijkbaar kan zijn, behandeling verschilt een allergie dan bij de gewone verkoudheid.

feiten

Dr. Spock dat verkoudheid is het resultaat van een virus, rhinovirus algemeen, terwijl allergieën zijn het resultaat van een allergische reageert op vreemde stoffen zoals huidschilfers, pollen en bepaalde voedingsmiddelen. Allergische symptomen veroorzaakt door het lichaam los te veel histamine en antilichamen. Door grote hoeveelheden histamine vrijgegeven, het lichaam overreacts, waardoor nasale irritatie, oogirritatie en andere gemeenschappelijke allergische reacties. De verkoudheid is een schadelijk virus dat het lichaam veroorzaakt koorts, hoofd congestie en het gevoel van ziek binnenkomt.

symptomen

Hoewel veel symptomen kunnen lijken hetzelfde te zijn, kunt u gemakkelijk onderscheiden met de juiste kennis, volgens Dr Spock. Een zere keel is een veel voorkomend symptoom van zowel allergieën en verkoudheid, maar als je keelpijn, is het zeer waarschijnlijk niet te wijten aan allergieën. Allergieën maken de keel geïrriteerd, maar zal niet leiden tot het pijn doen. Een andere veel voorkomende symptoom is loopneus. Allergieën kunnen de neus run te maken, wat leidt tot grote niezen en post-nasale druppelen. Als de loopneus dik en geel, is het zeer waarschijnlijk een koud, niet allergieën. Koorts is niet gebruikelijk voor allergieën, maar is een van de eerste tekenen van verkoudheid. Allergieën zal leiden tot een persoon om zich ongemakkelijk voelen, maar zal niet een persoon het gevoel "ziek."

Behandeling

Behandeling van allergieën verschilt van het behandelen van de gewone verkoudheid. Allergieën worden behandeld door eerst het allergeen vermijden en ook door een oraal 24 uur antihistaminicum, volgens de Mayo Clinic. Een antihistaminicum zal juiste histamine op peil te houden in het lichaam, het verlichten van de meeste allergische symptomen. Sommige allergie symptomen kunnen worden behandeld met een decongestivum te helpen verlichten nasale druk. Er is geen remedie voor de verkoudheid, maar om te rusten en wachten tot het voorbij. Geneesmiddelen gebruikt voor verkoudheid gewoon de verschijnselen op het genezingsproces comfortabeler. Gemeenschappelijke drugs genomen tijdens een verkoudheid zijn decongestiva, hoesten onderdrukkende en een-koorts verminderen drug.

het voorkomen

Allergische reacties worden voorkomen door het vermijden van allergenen door een verblijf binnenshuis en door het nemen van een 24-uurs antihistaminicum. Het Center for Disease Control, zegt de verkoudheid wordt voorkomen door consequent de handen te wassen, het handhaven van een goed uitgebalanceerd dieet en het krijgen van ten minste acht uur slaap per nacht. Blijf uit de buurt van mensen die blijken ziek te zijn en geen interactie met mensen in een openbare plaats tijdens het koude seizoen.

overwegingen

Als u niet in staat om vol vertrouwen onderscheid te maken tussen allergieën en de verkoudheid zijn, zie een arts voor haar advies. Als u probeert om zichzelf te behandelen jezelf en je niet ziet geen verbetering binnen drie dagen, moet u een arts te zien. Allergieën hebben meestal een snelle begin en snel afnemen zodra het allergeen wordt verwijderd terwijl de gewone verkoudheid langzaam gaat branden en geleidelijk verslechtert.