Allergie voor Bradford Pear Tree Pollen

Allergie voor Bradford Pear Tree Pollen

Hoewel veel mensen kijken ernaar uit om in het warme lenteweer na winterslaap door de winter, met een allergie vrezen het niezen, brandende ogen en hoofdpijn lente slepen in zijn kielzog. Bomen met sier bloemen kijken in het bijzonder verdacht. Massa van kleine witte bloemen behandelen Bradford peren - Pyrus calleryana "Bradford" - in het vroege voorjaar, maar deze boom is meestal niet een boosdoener in pollenallergie.

Identificatie

Allergie voor Bradford Pear Tree Pollen

Bradford peren zijn een lid van de Callery pear familie, een strikt sier neef van Bartlett of D'Anjou perenbomen. Ze produceren al snel een afgeronde, symmetrische kroon die netjes zonder snoeien en sport ovale blijft, glanzende groene bladeren die behoren tot de laatste om te veranderen in de herfst. Tuinarchitecten eens zwaar plantte deze boom, in feite, als gevolg van de late herfst tinten van vurige oranje of rood, de nette gewoonte en de lentebloemen. Helaas, de boom verdiende al snel de bijnaam "Fatford peer" vanwege zijn brede, met stoep blokkeren van de groei. Het heeft ook een zwakke structuur - de belangrijkste onderdelen van oudere bomen vaak snap in winderig weer.

Geur

Bradford peren bloeien in april-mei voor de meeste zones, en de massa's van witte bloesems blijven vaak aan de boom totdat de bladeren verschijnen. De geur is zwaar en, voor velen, onwelriekende - een vriendelijkere manier om dat de geur is weerzinwekkend. Als je een Bradford peer ruiken, niet aannemen dat het de oorzaak van je niezen. Vluchtige oliën produceren de uitvoering geur, geen pollen. Hogere temperaturen verdampt meer olie en maak de stank nog erger, maar het zal geen invloed op uw allergieën.

Stuifmeel

Allergie voor Bradford Pear Tree Pollen

Spring winden voeren lichter stuifmeelkorrels van bomen om je neus, en het stuifmeel kan wervelen rond uw buurt voor maanden. Bradford peren, echter, produceren zware, kleverige stuifmeel dat is niet gemakkelijk door de wind geblazen. Ongelooflijk, dat is waarom ze produceren ook zo'n rotte stank - ze trekken vliegen naar de pollen in plaats dragen dan dun-uitgerekt bijen. Vanwege het gewicht van de pollen is, is het niet waarschijnlijk dat de aanstichter in het voorjaar van allergieën. In feite, een 2010 allergie studie bijgehouden stuifmeel van bomen in de Washington, DC gebied voor meer dan 10 jaar en gerapporteerd geen malafide perenboom pollen.

omgaan

De bomen met de meest onopvallende bloemen produceren vaak het ergste allergieën. Om nog erger te maken, de meeste moderne landschap bomen zijn pollen producerende mannelijke cultivars, in een poging om rommelige vruchten of zaaddozen voorkomen geplant. Es, iep, eik, esdoorn en jeneverbes zijn waarschijnlijk allergie verdachten. Vraag uw lokale allergoloog over het probleem bomen in uw omgeving, en hebben uw medicatie bij de hand te laten samenvallen met hun bloei tijden. Houd uw ramen gesloten, verander je kleding na buitenshuis en uitspatting werken aan een hoogwaardig luchtfilter. En veeg Fido: huisdieren dragen vaak pollen binnenshuis.