Allegra Allergie Geneeskunde Side-Effects

Allegra Allergie Geneeskunde Side-Effects

Volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC), werden 7 procent van de volwassenen en 9,6 procent van de kinderen met hooikoorts, ook wel allergische rhinitis, 2008. Er zijn verschillende medicijnen op de markt voor de behandeling van hooikoorts, waaronder Allegra. Volgens Drugs.com, wordt Allegra gebruikt om hooikoorts symptomen veroorzaakt door allergie├źn te behandelen. Allegra is de merknaam voor de drug fexofenadine, en is gemaakt door het farmaceutische bedrijf Sanofi-Aventis.

Side Effects in Zuigelingen / Kinderen

Allegra Allergie Geneeskunde Side-Effects

Allegra allergie medicatie bijwerkingen bij zuigelingen en kinderen veroorzaakt, volgens de voorschrijvende informatie van Sanofi-Aventis. Het voorschrijven van informatie blijkt dat een klinische studie werd uitgevoerd om bijwerkingen van Allegra op de kinderen te bepalen. Kinderen van 6 maanden tot 5 jaar oud ervaren braken (12 procent), diarree (3,7 procent) en slaperigheid / vermoeidheid (2,8 procent). Hoewel Allegra leek te braken in meer dan 10 procent van de kinderen te veroorzaken, is het interessant om op te merken dat 8,6 procent van de kinderen die de placebo (suikerpil) ook gemeld braken als bijwerking. Een andere klinische studie die het effect van Allegra op oudere kinderen bleek dat ongeveer 3 procent van de kinderen van 6 jaar tot 11 jaar oud die duurde Allegra kende een hoest of een bovenste luchtweginfectie. Hoewel deze bijwerking zeldzaam was, was significant ten opzichte van placebo.

Bijwerkingen bij volwassenen

Allegra Allergie Geneeskunde Side-Effects

Sanofi-Aventis meldt dat Allegra ook bijwerkingen bij volwassenen kan veroorzaken. De resultaten van een andere klinische studie, waarin de effecten van Allegra op de mensen 12 jaar en ouder getest, werden de volgende bijwerkingen gerapporteerd: pijn tijdens de menstruatie (1,5 procent), hoofdpijn (10,3 procent), rugpijn (2,5 procent), duizeligheid (2,1 procent , maagklachten (2,1 procent), en pijn in een extremiteit (zoals voeten of handen, 2,1 procent). ook hier is het interessant om op te merken dat, hoewel 10,3 procent van degenen die Allegra meldde een hoofdpijn, 7,2 procent van de mensen melding van een hoofdpijn na het nemen van de placebo. Sterker nog, Sanofi-Aventis meldt dat een andere klinische studie bleek dat slechts 4,8 procent van de volwassenen die Allegra ervaren een hoofdpijn.

anafylaxie

Sommige mensen kunnen allergisch zijn voor Allegra zijn. Voor deze mensen, een potentieel ernstige bijwerking van Allegra is een ernstige allergische reactie op het geneesmiddel, ook wel anafylaxie. Symptomen van een allergische reactie op Allegra, volgens MedlinePlus, zijn netelroos, huiduitslag, jeuk, moeite met ademhalen of slikken, en zwelling in de tong, keel, gezicht, handen, voeten, enkels en onderbenen. MedlinePlus meldt ook dat overmatige heesheid ook een teken van anafylaxie kunnen zijn.