Alle toepassingen van Desoxyn Medicatie

Desoxyn is de merknaam voor methamphetamine hydrochloride, een stimulerende medicatie. Methamfetamine wordt beschouwd als een Schedule II stof onder de US Controlled Substances Act, want hoewel het is klinisch aanvaard medicinale toepassingen, de drug heeft een hoog risico op misbruik en fysieke en psychische verslaving. De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) heeft goedkeuring gehecht aan twee toepassingen voor Desoxyn, maar de artsen kan het voor off-label (goedgekeurde) voorschrijven ook gebruiken.

ADHD

Desoxyn wordt voornamelijk voorgeschreven voor de behandeling van Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) bij kinderen ouder dan zes jaar oud. Het geneesmiddel is bedoeld als onderdeel van een behandelprogramma, waaronder psychologische, educatieve en sociale maatregelen. De FDA heeft niet goedgekeurd Desoxyn voor gebruik bij volwassenen, maar artsen voorschrijven het voor dat doel ook. Hoewel Desoxyn is een stimulerend middel, het heeft een kalmerend effect op mensen met ADHD.

Gewichtsvermindering

Desoxyn is goedgekeurd als een korte termijn gewichtsvermindering aide voor zwaarlijvige mensen. Het geneesmiddel is bedoeld om een ​​deel van een totale voeding plan, en alleen te worden voorgeschreven wanneer andere gewichtsverlies drugs en programma's niet effectief zijn geweest. Mensen die Desoxyn langere tijd afvallen waarschijnlijk afhankelijk van het geneesmiddel worden vanwege de stimulerende effecten.

narcolepsie

Artsen ook Desoxyn voorschrijven voor het off-label gebruik van de behandeling van narcolepsie, een aandoening die overmatige slaperigheid overdag en plotselinge slaapaanvallen episodes veroorzaakt. Narcolepsie is een chronische neurologische aandoening als gevolg van het onvermogen van de hersenen om de slaap-waak cyclus te reguleren.

Andere condities

Methamfetamine werden oorspronkelijk goedgekeurd voor andere aandoeningen waarvoor het wordt niet meer gebruikt behandelen. Zo werd het geneesmiddel eenmaal goedgekeurde ziekte genaamd postencefalitische parkinsonisme, die zenuwceldegeneratie stimuleert en leidt tot klinische parkinsonisme, ook bekend als de ziekte atypisch Parkinson. Methamfetamine werd oorspronkelijk goedgekeurd voor de behandeling van milde depressie, en is nog steeds voorgeschreven voor dat doel, hoewel zelden.

Bijwerkingen

Vanwege het hoge risico van misbruik en verslaving, artsen algemeen voorkomen voorschrijven Desoxyn, tenzij andere geneesmiddelen of therapieën niet aangetoond te werken voor de individuele patiënt. Desoxyn kan ook bijwerkingen van duizeligheid, hoofdpijn, slapeloosheid, droge mond, misselijkheid, buikpijn, diarree of constipatie, en een snelle of onregelmatige hartslag veroorzaken. Het mag niet worden voorgeschreven aan mensen met hoge bloeddruk of andere cardiovasculaire aandoeningen.