Alkalische fosfatase & amp; Bone Disease

Alkalische fosfatase & amp; Bone Disease

Alkalische fosfatase is een enzym aanwezig in verschillende organen van het lichaam, zoals bot, lever, nieren, darmen en, bij zwangere vrouwen, de placenta. De hoogste concentratie van dit enzym voorkomt in de lever en botten. Elk van deze weefsels produceert zijn eigen type alkalische fosfatase. Artsen kunnen alkalische fosfatase in het bloed te meten en ze gebruiken om botziekte diagnosticeren.

Achtergrond

In de lever, alkalische fosfatase aanwezig in de galwegen, de buizen die gal transporteren naar de darmen te helpen bij de spijsvertering. In het bot, cellen genaamd osteoblasten produceren alkalische fosfatase tijdens de vorming van bot. Volgens Lab Tests Online, bot of leverbeschadiging, ofwel door infectie of ontsteking vrijkomt grote hoeveelheid alkalische fosfatase in de bloedbaan.

Ziekte van Paget

de botziekte van Paget is een aandoening van overmatige en vernietiging bot. De normale cyclus van oud bot vervangen door nieuw bot breekt de ziekte van Paget, waardoor misvormde, fragiele botten die gemakkelijk breken. Volgens de Mayo Clinic, de symptomen van de ziekte van Paget behoren botpijn en zwakte, bot misvormingen in de wervelkolom en schedel, hoofdpijn en tintelingen in de ledematen. Alkalische fosfatase worden verhoogd als gevolg van de snelle opeenvolging van het bot.

Rachitis

Rachitis is een aandoening die het gevolg is van een tekort aan vitamine D in de voeding. Vitamine D is belangrijk bij de absorptie van calcium en fosfaat uit je darmen. Deze mineralen zijn de bouwstenen van het bot. Als je rachitis te ontwikkelen, uw botten worden zacht en zwak, en je kan spierzwakte en buigen van de benen te ervaren. Kinderen met rachitis vertoning verminderde botgroei. Als het lichaam probeert de niveaus van calcium in uw bloed, het breekt been, resulterend in een verhoging van de alkalische fosfatase.

bottumoren

Bottumoren kunnen primaire vormen van kanker, die hun oorsprong vinden in botcellen, of gemetastaseerde tumoren, die afkomstig zijn uit een ander orgaan van je lichaam. Het meest voorkomende symptoom van botkanker is pijn, hoewel sommige kankers onopgemerkt blijven totdat het been zo zwak wordt dat het breekt. Volgens het National Cancer Institute, alkalische fosfatase worden verhoogd in botkanker omdat bottumoren verhoging van de productie van abnormale botweefsel.