Algemeen & Cosmetische Tandheelkunde

Algemeen & Cosmetische Tandheelkunde


Zowel algemene en cosmetische tandartsen zijn hoog opgeleide artsen, gewijd aan het helpen van patiënten krijgen optimale mondzorg, terwijl het verlichten van pijn en het herstellen van schoonheid.

Algemeen

Algemene tandheelkunde verwijst naar de behandeling, diagnose, het beheer en de algemene coördinatie van orale gezondheidsdiensten. "Deze mondzorg behoeften zijn onder andere: vullingen, wortelkanaalbehandelingen, kronen, facings, bruggen, verzorging van het tandvlees evenals preventieve onderwijs," schrijft Harry L. Aristidou, een tandarts in Astoria, New York.

schoonheidsmiddel

Cosmetische tandheelkunde, ook wel esthetische tandheelkunde, verwijst naar een aantal tandheelkundige procedures gericht op het verbeteren van het uiterlijk van de tanden. Dit omvat vaak bleken, lijmen, hervorming, orthodontie, implantaten en de toepassing van veneers.

verschillen

Tandartsen doorgaans gericht op de zorg van tanden en tandvlees, werken aan of ongedaan te voorkomen, terwijl cosmetische tandartsen enamored met de productie van een grote schoonheid en aantrekkelijke tanden. Het is echter niet ongebruikelijk voor een tandarts die beide functies vervult.

verdoving

Sedatie en slaap tandheelkunde heeft zich ontwikkeld als een effectief middel van het verlenen van diensten aan patiënten herbergen vrees over een bezoek aan de tandartsstoel. Volgens Richard Champagne, een arts in Morganville, New Jersey, deze pijn-management techniek is ideaal voor mensen die traumatische tandheelkundige ervaringen hebben meegemaakt, hebben een ernstige kokhalsreflex, niet goed te verdoven, of die extreme gebitsproblemen bezitten.