Afwijkingen in de urethra

Afwijkingen in de urethra

De urine-systeem heeft verschillende componenten samen te werken voor een succesvolle verwijdering van afvalstoffen uit het lichaam. De ureters zijn buizen die urine afvoeren van de nieren naar de blaas en de urinebuis is een buis die de urine uit de blaas draagt ​​vervolgens uit het lichaam. Volgens de Mayo Clinic, mannetjes urethra langer dan vrouwen, die vaak zijn ze gevoeliger voor afwijkingen. Echter, vrouwelijke urethra afwijkingen en complicaties zijn zoveel kans en problematisch. In beide geslacht, kan aangeboren aandoeningen ontstaan ​​als zowel oorzaak als externe factoren, zoals chirurgie, seksueel overdraagbare aandoeningen of diverse medische aandoeningen. Symptomen van urethra problemen veroorzaken pijn en meestal garant arts evaluatie voor een goede behandeling.

hypospadie

De University of California Department of Urology legt uit dat hypospadie is een aangeboren aandoening die wordt gekenmerkt door de urethra afwijking. In wezen is de urethra de buis die de urine uit de blaas uit het lichaam draagt ​​geplaatst in de verkeerde plek. Bij mannen, de urethrale opening, genaamd de meatus, niet op de normale plaats aan het uiteinde van de eikel. De gehoorgang wordt misplaatst aan de onderkant van de penis en in ernstige gevallen bij de scrotul knooppunt. Bij vrouwen hypospadias zeldzaam, volgens de "westerse Journal of Medicine", en de meatus niet boven de vaginale opening zoals in principe is veeleer uitkomt in de vagina of geheel afwezig. Hypospadie correctie gaat insnijding of reconstructieve chirurgie bij matige tot ernstige gevallen als gevolg van functionele stoornissen in de urinewegen.

Strictuur

Een strictuur is littekens van de plasbuis als gevolg van infectie of letsel. "Pediatric Radiologie" merkt dit is zelden een aangeboren aandoening bij mannen; Echter, wanneer aanwezig, is een storing van de ontwikkeling in de urethra kanaal tijdens foetale groei. Strictuur obstructie in een gedeelte van de urethrale buis, die ontsteking, littekenvorming en frequent urineren veroorzaakt. De Mayo Clinic legt uit dat verworven vernauwing optreedt externe letsel aan het bekken, samentrekking van seksueel overdraagbare ziekten zoals gonorroe of langdurig gebruik van een katheter. In sommige gevallen, een aandoening genaamd vesico-ureterale reflux optreedt, welke blokken urine van excretie uit het lichaam en veroorzaakt urine terug in de urineleider gaan. Dit kan leiden tot ernstige infecties van de nieren. Bij vernauwing abnormaliteit, medische behandeling omvat chirurgie of stent de urethra open te houden.

Urethral gezwellen en Valves

Volgens de "Pediatric Radiologie" mannetjes kunnen aangeboren posterior urethrakleppen of PUV, tijdens de foetale ontwikkeling. Urethrakleppen zijn weefsels verbonden spier die vouwen in de plasbuis abnormaal glad en leiden tot zwakke urinestraal of aarzeling. Chirurgische ingreep is nodig om dit probleem te verhelpen aan de blaas storing, nierinsufficiëntie en darmkanaal schade te voorkomen. Vrouwtjes ervaren aangeduid als poliepen, papilloma en karbonkels urethra gezwellen. Deze gezwellen zijn in het bovenste gedeelte van de urethra en, afhankelijk van het type leiden tot ontsteking, gevoeligheid en pijnlijke urineren. De "Westerse Journal of Medicine 'geeft aan dat afhankelijk van de ernst van de symptomen, kunnen deze gezwellen chirurgische verwijdering vereisen.