Afmetingen van Softball Bases

Afmetingen van Softball Bases

Softbal base grootte wordt door de Amateur Softball Bond (ASA), het bestuursorgaan voor de sport in de Verenigde Staten in te stellen. Deze associatie schrijft niet enkel basis maten, maar de afstand tussen de bases, de dikte van de basen en basen materialen worden gemaakt. Eerste honk en thuisplaat hebben verschillende regels dan de tweede en derde honk.

Eerste basis

Eerste base een ander formaat dan de andere bases. Wat bekend staat als een dubbele bodem wordt gebruikt. De afmetingen zijn 15 bij 30 inch; Maar eerste basis dezelfde criteria dikte als de andere bases. Volgens de ASA officiële regels van Softball Umpire Edition, kan bases niet meer dan 5 inch dik zijn. De helft van de basis die ligt in de reële grondgebied is wit, en de halve geplaatst in fout gebied is oranje of groen. De dubbele bodem is ontworpen om botsingen te minimaliseren wanneer de spelers in de basis te schuiven.

Tweede en derde honk

Het tweede honk en derde honk zijn vierkant en 15-door-15 inches. In aanvulling op het naleven van de grootte normen, ASA regels staat bases moeten goed worden vastgezet op zijn plaats en moet worden gemaakt van een geschikt materiaal, zoals canvas. De Amerikaanse Sport Education Program boek "Coaching Youth Softball" raadt het gebruik van breakaway bases die los staan ​​van de mat dat de basis op de grond bij een botsing is bevestigd. Dat komt omdat 70 procent van de softbal letsels ontstaan ​​wanneer de spelers in bases glijden. Andere opties zijn bases die buigen bij een botsing of die taps toelopende zijkanten, zodat spelers hebben meer kans om op en over de basis te schuiven.

Home Plate

Thuisplaat is een verschillende vorm en grootte dan de andere bases. Deze vijf-sided base is 17 inches lang aan de voorkant. Elke kant is 8,5 inch lang. De twee lengtes die zich uitstrekken tot de plaat diamantvorm in de rug te zijn elk 12 inch. Thuisplaat is vlak en gemaakt van hard rubber of hout met een rubberen coating. Het is in de grond.

Base Afstanden

De tussen bases voorgeschreven afstand is consistent onder alle aangelegd op het veld bases. ASA regels vragen om 60 voet tussen de basis in de meeste volwassen fastpitch divisies van het spel. Bij mannen, vrouwen en co-ed slowpitch divisies, de voorgeschreven afstand tussen de bases is 65 voet. In de jeugd fastpitch divisies, zowel jongens als meisjes gebruik maken van de 60-voet afstand. In de jeugd slowpitch divisies, meisjes en jongens in de 14- tot 18-and-under afdelingen gebruik maken van de 65-voet afstand.