Afkortingen gebruikt door tieners

Afkortingen gebruikt door tieners

Volwassenen kan het gebruik van afkortingen in tiener communicatie betreuren, klagen dat het devalueert taal of is gewoon te moeilijk om te begrijpen. Maar sommige taalkundigen vieren het gebruik van afkortingen, waarin staat dat het een mix van formele en omgangstaal, volgens een 2008 artikel in New Scientist, 'Instant Messaging' een Taalkundige Renaissance 'voor tieners. " Tieners soms kiezen voor afkortingen om te voorkomen klinkende te duf om leeftijdsgenoten; het kan ook een snellere manier om te communiceren en een manier om volwassenen die zouden kunnen proberen om hun tiener SMS-berichten of instant messaging gesprekken volgen bedwelmen zijn. Vertrouwd te raken met enkele van de meest voorkomende afkortingen kan u helpen de hoogte blijven van tiener communicatie.

Basics

Sommige afkortingen gebruikt door tieners zijn zo gewoon geworden, worden ze vaak gebruikt door volwassenen in hun eigen SMS-berichten en instant messaging chats. De term "LOL" betekent hardop lachen, om aan te geven dat de spreker vindt iets grappigs. Tieners gebruiken "OMG" om aan te geven "Oh my God" of "Oh my gosh," uiten verrassing of ongeloof, volgens een 2012 Time.com artikel, "92 Teen Tekst Algemene Decoded voor Verward ouders." Andere veel voorkomende afkortingen bevatten "b / c "voor, omdat," BTW "voor" door de manier, "en" IDK "voor" ik weet het niet "Dit zijn vrij goedaardig afkortingen.; ouders hoeven niet te worden geraakt als ze zien dat deze opduiken in de communicatie van hun tiener.

Genegenheid

Tieners maken vaak gebruik van verschillende afkortingen genegenheid uiten. "BF" en "GF" staan ​​voor vriend en vriendin, dus tenzij je op de hoogte dat uw tiener was dit dating mag geen reden tot bezorgdheid waren. Een tiener "BFF" is haar "beste vriend voor altijd." Om de liefde, tieners zal ofwel type "ILY" of "ILU", wat staat voor express "Ik hou van je." Teen Chat Decoder.com stelt dat "LYLAS" ​​betekent " hou van je als een zus, "die kan worden uitgedrukt om een ​​beste vriend (of BFF.) De term" HAK "verwijst naar" omhelzingen en kussen. "

waarnemingen

Tieners zullen vaak alert elkaar wanneer een ouder, broer of zus of andere volwassen is op het punt om de kamer binnen. Dit is niet altijd een rode vlag. Bijvoorbeeld, zou een vriend gewoon praten over een crush of een ruzie tussen haar ouders. Voor tieners die regelmatig alert peers dat ouders inkomende, hoewel, kan dit een signaal dat ongepast besprekingen gevoerd zijn. De afkorting "POOT" betekent dat "ouders kijken", aldus Time.com en CNET.com stelt dat "MOS" betekent "moeder over de schouder." Andere ouders gerelateerd acroniemen "PIR" (moeder in de kamer) en "POS" (ouder over schouder.) Tenslotte "CD9," wat staat voor "Code 9" wordt ook gebruikt om aan te geven dat ouders rond.

Rode vlag

Sommige teen afkortingen moeten ouders gezet op hoog alarm dat ongepast communicatie plaatsvindt. De term "Gnoc" betekent "Get naakt op cam," verwijzend naar een persoon het verwijderen van hun kleren in de voorkant van een web-based videocamera. Op dezelfde manier, "NIFOC" betekent "naakt in de voorkant van de computer." De term "PRON" verwijst naar pornografie en "TDTM" betekent "praten vuile voor mij." Teen afkortingen kan snel veranderen, dus het bijhouden van de huidige afkortingen kan het nodig zijn voor ouders die willen om in te grijpen in een potentieel gevaarlijke of ongeschikte omstandigheden.