Ademhalingsoefeningen om de bloeddruk te verlagen

Ademhalingsoefeningen om de bloeddruk te verlagen

Volgens het National Heart, Lung and Blood Institute, ongeveer 25 procent van de Amerikaanse volwassenen hebben een hoge bloeddruk. Deze aandoening, geassocieerd met slechte eetgewoonten, gebrek aan lichaamsbeweging, stress en de consumptie zout verhoogt je risico op een hartaanval, nierziekten, hart-en vaatziekten en beroerte. Hoewel het kost veel moeite om hoge bloeddruk volledig te elimineren, kunt u deelnemen aan regelmatige ademhaling oefeningen om uw bloeddruk te verlagen om gezonder niveau.

Alternate Nose Breathing

Onderzoek gepubliceerd in de 2008 editie van de "Nepal Medical College Journal" vastgesteld dat een yoga-ademhalingsoefening, genaamd pranayama, of alternatieve neus ademen (ANB), bijgedragen tot lagere diastolische bloeddruk, hartslag en ademhaling tarief voor 36 vrijwilligers die een volgden vier weken durende programma. Om deze oefening uit te voeren, voor het eerst gebruik maken van uw wijsvinger aan uw rechter neusgat te dekken. ademen dan in zo veel mogelijk door je linker neusgat. Schakel dan uw vinger naar je linker neusgat dicht en adem de adem door je rechter neusgat. Pauze voor 2 seconden, dan weer door het inademen via de rechter neusgat terwijl de linker blokkeren. Zodra je inademt, schakel je vinger plaatsing en herhaal het proces. De studie had vrijwilligers de activiteit uit te voeren 15 minuten elke ochtend en op een lege maag.

-Apparaat Guided Breathing

Sommige apparaten, bekend als 24-uurs ambulante bloeddrukmeters, gebruikers helpen om actief bijhouden van hun bloeddruk tijdens de ademhalingsoefeningen. In feite is een januari 2001 studie in het 'American Journal of Hypertension "toonde aan dat de controle van uw bloeddruk, terwijl de ademhaling volgens de leiding van een apparaat verlaagde systolische bloeddruk met 7,2 mm Hg op het gemiddelde. Zodra u de 24-uurs ambulante bloeddruk apparatuur aan te schaffen, kunt u opstelling krijgen. Ten eerste, u wikkel een riem rond uw bovenbuik, of borst, die wordt aangesloten op een computer machine om uw bloeddruk gegevens vast te leggen. Dan piept het apparaat in overeenstemming met je ademhaling, het trainen van je om te ademen in een langzamer, stabieler tempo. Zodra de machine beslist het is uw meest comfortabele, ontspannen ademhaling stijl gevonden, stelt zij dat het ritme van je ademhaling op een stabiel te houden. Net als in de studie, moet je de ademhaling routine volgen minstens 15 minuten per dag voor de positieve resultaten.

-Music Guided Breathing

In een april 2001 artikel in de "Journal of Human Hypertension," onderzoekers toonden aan dat na een muziek geleide ademhalingsoefening helpen gebruikers hun systolische bloeddruk met 7,5 mm Hg gemiddeld in vergelijking met een controlegroep die luisteren naar ontspannende muziek verlaagde hun bloeddruk slechts 2,9 mm Hg gemiddeld. Met andere woorden, kunnen muziek-begeleide ademhalingsoefeningen meer gunstig voor uw bloeddruk dan luisteren naar ontspannende muziek alleen te zijn. Kijk maar eens naar alle muziek die je aanmoedigt om zich te concentreren op je ademhaling; dat wil zeggen, de muziek die u helpt om langzaam en regelmatig adem te nemen.