Acute symptomen van HIV

HIV en AIDS zijn ernstige wereldwijde problemen. De beste manier om te gaan met de aandoening te voorkomen technieken aan te leren en bieden voldoende informatie betreffende het virus. Hoewel er momenteel geen concrete behandeling voor HIV / AIDS, er zijn veel medicijnen beschikbaar zijn voor de behandeling en AIDS-onderzoek blijft nieuwe wegen in te slaan in zijn onderzoek naar een behandeling. Het is een van de snelst groeiende voorwaarden bij minderheidsgroepen.

Over

HIV, humaan immunodeficiƫntie virus, interfereert met het immuunsysteem van uw lichaam. Het vermindert drastisch haar vermogen om te vechten tegen ziekten. Aangezien HIV vordert, wordt het AIDS, verworven immunodeficiƫntie syndroom, en de aandoening verergert. HIV kan jaren duren om te ontwikkelen tot aids. Gedurende deze tijd, het immuunsysteem blijft zeer zwak te krijgen. Volgens het National Institute of Allergy and Infectious Disease, waren er 40 miljoen mensen die leven met HIV / AIDS wereldwijd.

symptomen

De specifieke symptomen van HIV afhankelijk van welk stadium de aandoening is voortgeschreden. In de vroege stadia van HIV symptomen omvatten koorts, hoofdpijn en keelpijn. In de middenfase, symptomen zijn gezwollen lymfeknopen, diarree, gewichtsverlies en vermoeidheid. De laatste en laat stadium symptomen zijn extreem lage lymfocyten, chronische diarree, witte vlekken op de tong en aanhoudende hoofdpijn. Sommige mensen ervaren zeer sterke symptomen, terwijl anderen geen tekenen van het hebben van het virus kunnen vertonen.

Oorzaken

HIV kan op verschillende manieren worden overgebracht. Hoewel er veel misvattingen over de overdracht van HIV, het kan alleen worden via bloed, sperma of vaginale afscheiding ruil overgedragen. Enkele van de oorzaken zijn vaginaal, anaal of orale seks met een partner die is besmet met HIV; bloedtransfusies, maar dit is uiterst zeldzaam te wijten aan de huidige grondige screening van donorbloed; en naald en spuit delen tijdens het gebruik van drugs. Moeder op kind transmissie is ook gebruikelijk. Een zwangere vrouw met hiv kan haar virus doorgeven aan haar baby als ze niet op preventieve medicatie.

behandelingen

Er is momenteel geen remedie voor HIV / AIDS, maar er zijn verschillende medicijnen beschikbaar die een individu kwaliteit van leven kunnen verbeteren. De meest voorkomende medicijnen toegediend zijn antiretrovirale geneesmiddelen, die de replicatie van HIV te elimineren. Medicijnen kunnen de voortgang van het virus vertragen maar geen middel om de symptomen volledig uit te roeien. De prognose voor een persoon die leven met hiv / aids is drastisch veranderd sinds het eerste geval gemeld. Vandaag, op voorwaarde dat alle noodzakelijke maatregelen worden genomen in de behandeling en de gezondheidszorg, kan een individu verwachten een redelijk normale levensduur te leven.

Preventie / Solution

Aangezien er geen remedie voor HIV / AIDS, preventie onderwijs is van vitaal belang. Belangrijke stappen te nemen om het risico op besmetting omvatten het leren zo veel als je kan over HIV / AIDS, het kennen van de status van uw seksuele partner, open over dingen, en laten testen te verminderen. Ook is het belangrijk om te laten testen als je seksueel actief, en de resultaten met je partner delen. Oefen veilig vrijen.