Activiteiten voor gehandicapte volwassenen

Activiteiten voor gehandicapte volwassenen


Bijna 10 procent van de wereldbevolking heeft een vorm van een handicap of een ander. Tot voor kort, deze personen moesten indirect genieten van de meeste fysieke activiteiten, maar dankzij creatieve ontwerpen en ontwikkelingen in de techniek, bijna alle mensen met een handicap kunnen genieten van een of meer fysiek actief recreatieve bezigheden. Nu kunnen ze de sensatie van avontuur en het gevoel van voldoening dat de meeste mensen als vanzelfsprekend ervaren.

Paardrijden

Terwijl meer ernstig gehandicapte personen die niet in staat zijn om een ​​paard te rijden, die vaak te vinden de ervaring te bevrijden, uitdagend, spannend en zowel mentaal als fysiek goed. Wanneer op een paard, ruiters gebruik maken van de spieren niet gebruikt in eenvoudige wandelen of hardlopen, waardoor spierspanning te verbeteren en het voorkomen van spierkrampen. De activiteit verbetert evenwicht en coördinatie en verbetert ook de houding. Vanwege het geringe risico-element van het rijden, ruiters voelen ook een gevoel van onafhankelijkheid en prestatie.

hengelen

Door de verscheidenheid van de visserij-apparatuur en technieken, dit is een activiteit die bijna iedereen kan genieten. Niet alleen is het bevredigend om je eigen eten te vangen, maar de besteding van de dag in de buitenlucht kan gevoelens van vrijheid en een waardering voor de natuur te stimuleren. Fishing biedt kansen om te socialiseren, verhoogt de motorische vaardigheden en kan de visser de aandacht te verhogen overspanning-niet te vermelden dat door zijn aard visserij bevordert geduld.

Fietsen

Dankzij de moderne ontwikkelingen in de wielersport ontwerpen, vrijwel iedereen kan een fiets, ongeacht handicap niveau te rijden. Hand-crank fietsen staan ​​verlamde mensen de vrijheid om te fietsen alleen. Trikes het mogelijk maken met evenwicht of andere mobiliteitsvraagstukken te rijden zonder angst voor een fooi. Op een side-by-side wagen, kunnen co-rijders te helpen met de leiding voor mensen met mobiliteitsproblemen en coördinatie problemen, en tandem fietsen zijn ideaal voor de blinde of anderszins visueel gehandicapte. Fietsen is leuk aërobe oefening en biedt onafhankelijkheid voor gehandicapten.

extra Sport

Vanwege de innovatieve ontwerpen in diverse soorten van ski's, zowel waterskiën en sneeuw skiën worden steeds populaire sporten voor gehandicapten, het aanbieden van gezond bewegen en de sensatie die alleen kan komen van een element van risico. Boogschieten en schieten al lang populaire activiteiten met gehandicapten en blijven dus vandaag. Nieuwe uitvindingen in golfclubs kunnen mensen met verschillende handicaps te genieten van een dag op de green, en kajakken en duiken worden in snel tempo favoriete activiteiten van mensen met een dwarslaesie en andere personen met een handicap.