Acne veroorzaakt door steroïden

Wat

Anabole steroïden worden vaak misbruikt door atleten om de prestaties te verbeteren. Ze worden ook verstrekt aan mensen met ernstige ziekten zoals kanker of aids. In beide gevallen zijn extreme hoeveelheden steroïden in het lichaam wordt gepompt. De steroïden, die meestal oraal worden genomen, vraagt ​​de overproductie van testosteron, die een uitbraak van acne triggers.

Hoe

De huid bestaat uit poriën. De poriën bestaan ​​uit kleine klieren genoemd talgklieren, beter bekend als vetklieren. De olie-klieren op je huid te maken olie genaamd talg. Puistjes worden veroorzaakt wanneer de olie-klieren, als gevolg van overactieve hormonen, maakt te veel talg. De overactieve hormonen die acne veroorzaken, worden androgenen zoals testosteron genoemd. Testosteron, meestal verbonden aan mannen, is ook gevonden zeer actief bij vrouwen. Wanneer testosteron overproductie, stimuleert de talgklieren leidt tot de overproductie van sebum. Steroïden stimuleren de productie van testosteron. Daarom wordt extra talg en de poriën verstopt raken.

Beschrijving

Verstopte poriën soms close-up en de infectie blijft onder de huid, waardoor whiteheads. Mee-eters worden veroorzaakt wanneer de verstopte poriën open te stellen, het draaien van de huid een schaduw van bruin. Andere tijden, het lichaam reageert op de infectie anders veroorzaakt puistjes of hobbels boven de huid met pus gevulde toppen. Acne door steroïden soms meer specifieke eigenschappen, zoals jeuk en afwikkeling onder het oppervlak.

Interventie

Alvorens in te gaan naar een dermatoloog, probeer het wassen van je gezicht twee keer per dag. Kies een gezicht te wassen die uw huid niet reageert op. Bij het kiezen van een reinigende wasbeurt, moet u ervoor zorgen je gezicht niet rood of geïrriteerd. Niet schrobben het gezicht met een washandje, want het zal de acne schil en eventueel litteken te maken. Als deze methode niet werkt, kunt u uw dermatoloog voor verdere assistentie.