Acne veroorzaakt door hormonen

Acne veroorzaakt door hormonen


Acne, ook wel bekend als buitensporig puistjes, vlekken en pukkels, van invloed op een aantal mensen over de hele wereld. Tieners krijgen vaak acne als gevolg van hormonale veranderingen die plaatsvinden in hun lichaam. De veranderende hormonen in tiener lichamen worden genoemd puberteit. Tijdens de puberteit, tieners krijgen soms acne op hun gezicht, borst, en de bovenste rug. Tieners die lijden aan acne moeten zich ervan bewust dat als ze eenmaal klaar zijn met de puberteit en de hormonen zijn niet langer voortdurend veranderen, moet de acne verdwijnen en uiteindelijk verdwijnen.

De huid wordt gevuld met poriën. De poriën bestaan ​​uit kleine klieren genoemd talgklieren, beter bekend als vetklieren. De olie-klieren op je huid te maken olie genaamd talg. Puistjes worden veroorzaakt wanneer de olie-klieren, als gevolg van overactieve hormonen, maakt te veel talg. De overactieve hormonen die acne veroorzaken, worden androgenen zoals testosteron genoemd. Testosteron, meestal verbonden aan mannen, is ook gevonden zeer actief bij vrouwen. Wanneer testosteron overproductie, het stimuleert de olie-klieren die leidt tot overmatige productie van talg.

Het teveel aan talg, gemengd met vuil uit het dagelijks leven, verstoppen de olie-klieren waardoor kleine infectie. Door de milde infectie puistjes, vlekken of acne op de huid. Verstopte poriën soms close-up en de infectie blijft onder de huid veroorzaken whiteheads. Mee-eters worden veroorzaakt wanneer de verstopte poriën open te stellen, het draaien van de huid een schaduw van bruin. Andere tijden, het lichaam reageert op de infectie anders veroorzaakt puistjes of hobbels boven de huid met pus gevulde toppen.

Volwassenen die lijden aan acne kan ook toeschrijven aan overactieve hormonen. Opnieuw is de olie-klieren zijn overproductie olie en verstopt raken en besmet. Vele malen vrouwen hebben last van acne de week voor de menstruatie wanneer hun hormonen zijn het meest actief. De week voorafgaand aan de menstruatie, vrouw produceren meer testosteron, die de olie-klieren triggers om een ​​meer te produceren dan gewone hoeveelheid talg, uiteindelijk poriën verstopt.

Alvorens in te gaan naar een dermatoloog, probeer het wassen van je gezicht twee keer per dag. Kies een gezicht te wassen die uw huid niet reageert op. Bij het kiezen van een reinigende wassen moet u ervoor zorgen dat uw gezicht niet rood of geïrriteerd. Niet schrobben het gezicht met een washandje, want het zal de acne schil en eventueel litteken te maken. Als deze methode niet werkt, kunt u uw dermatoloog voor verdere assistentie. Tieners moeten de acne veronderstellen zal opruimen zodra het lichaam wordt gedaan met de hormonale verandering iedereen is voorbestemd om door te gaan.