Acne op Onderarmen

Acne op Onderarmen

Acne is een veel voorkomende huidaandoening, die bijna iedereen op een of ander moment. Hoewel acne komt het meest voor in het gezicht, veel acne patiënten hebben ook puistjes op andere gebieden van het lichaam. Deze kunnen worden weergegeven op de rug, schouders, borst, billen, armen en benen. Body acne vormt geen bedreiging voor de gezondheid, maar kan erg ongemakkelijk en pijnlijk voor degenen die zulke uitbraken lijden zijn.

Oorzaken

Net als bij het gezicht acne, worden de exacte oorzaken van acne op de onderarmen of ander lichaam acne niet bekend vanaf 2010. De moderne geneeskunde kan wel uitleggen hoe acne zich ontwikkelt. Drie factoren dragen bij aan de ontwikkeling van acne, de Mayo Clinic legt op de website: overproductie van sebum of huidolie; onregelmatige afstoten van dode huidcellen waardoor de irritatie van de haarzakjes; en de opbouw van bacteriën. Acne ontstaat wanneer de overtollige olie en dode huidcellen vormen een zachte plug in de haarfollikel, wat leidt tot de vorming van acne laesies.

Identificatie

Acne kan in een aantal vormen. Deze omvatten lichte en matige vormen, zoals mee-eters, die haarzakjes verstopt door talg en dode huidcellen zijn; pukkels, dat zijn kleine bultjes die rood en gevoelig kunnen zijn, met vermelding van ontsteking of infectie; en puisten, die rood zijn, inschrijving hobbels getipt met witte pus. Meer ernstige vormen van acne omvatten knobbeltjes, die grote, pijnlijke knobbels die vorm onder de oppervlakte van de huid en cysten, die pijnlijk, pus gevulde knobbeltjes onder de huid vergelijkbaar kookt. Mensen die gevoelig zijn voor het lichaam acne kan breakouts in gebieden waar kleding of andere items wrijven tegen en irriteren de huid.

Behandeling

Milde of matige acne op de onderarmen mogen over over-the-counter acne behandelingen, zoals lokale crèmes die benzoylperoxide of salicylzuur. Ernstigere lichaam acne of koppig lichte tot matige gevallen kan de hulp van een dermatoloog nodig hebben om op te lossen. Onder de behandelingen een arts kan voorschrijven zijn receptplichtige sterkte actuele behandelingen en systemische acne medicatie zoals antibiotica of isotretinoïne.

het voorkomen

De AcneNet beveelt douchen onmiddellijk na sportactiviteiten ter voorkoming uitbraken van acne lichaam, en dragen katoenen kleding transpiratie te absorberen en verminderen de wrijving op de huid. De Mayo Clinic adviseert het wassen van acne-gevoelige huid of twee keer per dag met een zacht reinigingsmiddel en het gebruik van olie-vrij, op basis van water huidverzorgingsproducten om acne uitbraken te verminderen.

overwegingen

Geen acne behandeling zal direct resultaat opleveren. Het kan vier tot acht weken te nemen om verbetering met de meeste acne behandelingen te zien, de Mayo Clinic adviseert, en je acne kan erger worden voordat het beter wordt. Actuele acne behandelingen kunnen bijwerkingen, zoals droge huid en irritatie te hebben. Isotretinoïne gepaard gaat met ernstige aangeboren afwijkingen, zodat vrouwen die zijn of zwanger zou moeten vermijden worden.