Acne Onder een Mole

Acne Onder een Mole

Een mol is een verzameling van gepigmenteerde cellen die in het algemeen zich presenteert als een klein, bruin getinte plek op het oppervlak van uw huid. Het is mogelijk voor acne te vormen zowel onder - of boven - mollen, omdat mollen zijn over het algemeen slechts een verkleuring van de huid. Echter, kan een acne-type smet die zich ontwikkelt in het kader van een mol eigenlijk een teken van een atypische, potentieel gevaarlijke type van de mol zijn.

atypische moedervlekken

Mollen zijn zeer vaak voor. In feite, bijna elke volwassene tenminste één mol, volgens de American Academy of Dermatology. Over het algemeen mollen zijn volkomen onschadelijk, maar ze kunnen kankercellen draaien. Huid kanker die zich ontwikkelt in een mol heet melanoom. Atypische moedervlekken garandeert een grotere mate van zorg en moet onmiddellijk worden onderzocht door uw arts. Atypische moedervlekken onder meer mollen die acne-achtige functies omvatten.

Acne-achtige symptomen van een atypische Mole

U dient verdachte van mollen die acne-achtige symptomen bevatten. Bijvoorbeeld, een mol die groter wordt, wordt ontstoken of bloedingen wordt beschouwd atypische. Bovendien, een mol die pus of andere vloeistof lozingen - vergelijkbaar met een puistje - warrants zorg. Mollen die raken verhoogd of te wijzigen in een rode tint worden ook beschouwd als atypisch. Als uw moedervlek wordt hinderlijk op enigerlei wijze - pijnlijke, ongemakkelijke, jeukende, gezwollen - zo snel mogelijk uw arts raadplegen.

Behandeling van Atypische Mole

Als algemene voorzorgsmaatregel moet je mollen door uw arts onderzocht worden ongeveer één keer per jaar. Echter, als je het ontwikkelen van een nieuwe mol of indien een bestaande moedervlek ontwikkelt zich tot een atypische moedervlek Raadpleeg onmiddellijk uw arts. Uw arts zal hoogstwaarschijnlijk een biopsie van uw atypische mol. Als de biopsie geeft aan dat uw mol is kwaadaardig, behandeling omvat doorgaans een operatie om het melanoom te verwijderen. Als de kanker is uitgezaaid naar uw lymfeklieren of andere organen, kunt u aanvullende behandeling nodig, zoals chemotherapie of bestraling.

Behandeling van acne

Als uw moedervlek biopsie komt terug negatief en uw arts vaststelt dat uw mol is goedaardig, overleg dan met uw arts over de mogelijkheid van het vormen van acne onder je mol. Als uw arts vaststelt dat u acne hebben onder uw mol - in tegenstelling tot een geïrriteerde of besmette mol - trachten behandeling voor uw acne. Typische behandelingen voor acne onder meer over-the-counter actuele zalven, lotions en reinigingsmiddelen. Afhankelijk van de ernst van uw acne, kan uw arts een topische of orale medicatie voorschrijven om te helpen bij de bestrijding van het probleem.