Acne crème die is veilig tijdens de zwangerschap

Acne crème die is veilig tijdens de zwangerschap

De "zwangerschap gloed" dat een mooie, gloeiende blik op het gezicht van de zwangere vrouwen creëert is helaas niet de enige huid verandering die zwangere vrouwen worden geconfronteerd. Veel zwangere vrouwen vinden dat ze een grotere hoeveelheid acne flareups tijdens de zwangerschap geconfronteerd als gevolg van veranderingen in de hormonen. Niet alle acne crèmes zijn veilig te gebruiken tijdens de zwangerschap, zoals velen, zoals tretinoins zoals Retin-A, kan geboorteafwijkingen veroorzaken aan de baby. Benzoylperoxide is een veilige acne crème die vrouwen kunnen gebruiken tijdens de zwangerschap.

Wat is benzoylperoxide?

Benzoylperoxide is een acne medicatie die fungeert als ontsmettingsmiddel, het doden van bacteriën op het huidoppervlak en helpt ook te drogen puistjes zodat krimpen. Volgens de Mayo Clinc, benzoylperoxide is niet alleen beschikbaar in crème vorm, maar ook in gels, zepen, facewashes en zelfs gezicht moisturizers. Benzoylperoxide komt in verschillende sterktes, zoals een 2,5 procent crème, die over het algemeen mild, een 5 procent crème die sterker is, en een 10-procent benzoylperoxide crème voor ernstige acne.

Veiligheid van benzoylperoxide tijdens de zwangerschap

De Organisatie van Teratologie Informatie Specialists (OTIS) is een groep van onderzoekers en wetenschappers die werken om de risico's die verschillende drugs en producten kunnen hebben op zwangere vrouwen en hun ongeboren baby's te bepalen. Volgens de OTIS, over-the-counter huid behandelingen voor acne, zoals benzoylperoxide crème niet zijn geassocieerd met een verhoogd risico van geboorteafwijkingen. De American Pregnancy Association stelt dat, hoewel acne crèmes zoals benzoylperoxide tijdens de zwangerschap als veilig worden beschouwd, moeten alle vrouwen hun arts te raadplegen voordat u producten zoals benzoylperoxide tijdens de zwangerschap in geval van allergische reacties.

Absorptie

Slechts vijf tot tien procent van de actieve ingrediënt in topische acne medicijnen zoals benzoylperoxide, wordt in feite geabsorbeerd door de huid in het lichaam, naar de organisatie van Teratologie Informatiespecialisten. Zij stellen dat omdat er zo weinig van de eigenlijke benzoyl peroxide in de behandeling van acne product daadwerkelijk opgenomen, dat als een van de stof kunnen passeren voor het ongeboren kind, dat bedrag zouden waarschijnlijk echter zo klein dat het geen geboorteafwijkingen zou veroorzaken of schadelijk zijn voor de baby.

effectiviteit

BBC News stelt dat benzoylperoxide lotion was net zo effectief in het opruimen van acne als orale antibiotica medicijnen zaten in een studie. Consequent gebruik van benzoylperoxide crème kan zeer effectief in het behandelen en voorkomen van zelfs enkele acne. Omdat hormonen in verband met zwangerschap hebben de neiging om plotselinge flareups van acne veroorzaken op een plek in plaats van acne over het gezicht, kan benzoylperoxide het meest effectief worden gebruikt door zwangere vrouwen als een plek behandeling voor acne, zodra ze zien of voelen worden gebruikt een puistje vormen.

Kosten

De kosten van benzoylperoxide crème voor acne is relatief goedkoop. Benzoylperoxide crème is een stuk goedkoper dan veel andere acne behandelingen, zoals het voorschrijven tretinoïne crème, orale antibiotica en professionele gezichtsbehandelingen. Niet alleen is benzoylperoxide crème goedkoop, maar omdat het als een spot behandeling kan worden gebruikt in zeer kleine hoeveelheden, kan een buis van de room maanden.