abseilen Basics

Abseilen is een methode voor het afdalen van een klif aan een touw met behulp van wrijving om uw snelheid te controleren. Reddingswerkers en militair personeel kan nodig zijn om rappel, als onderdeel van hun werk. Bergbeklimmers rappel om snel te dalen na een klim. Wat de reden ook, zijn er enkele dingen die je moet weten voordat u rappel.

uitrusting

Ongeacht waar u wordt abseilen, moet u over de juiste apparatuur. Je moet een helm, handschoenen en kniebeschermers te dragen om jezelf te beschermen tegen verwondingen. Je moet ook dragen stevige schoenen met een goed profiel; je kunt dragen klimmen schoenen als u van plan op het schalen van de klif ook. U moet klimtouwen, ankers, karabijnhaak, een harnas en een zekeringsapparaat te maken van het abseilen systeem. Kies apparatuur die de UIAA veiligheid label heeft, is geschikt voor uw gewicht en is ontworpen voor de omgeving waarin u wordt abseilen. De UIAA of International Klauteren en Klimmen Federatie, tests klimuitrusting om ervoor te zorgen dat het voldoet aan bepaalde veiligheidsnormen.

Veiligheid

Abseilen is een van de meest gevaarlijke delen van rotsklimmen, dus zorg ervoor dat je een abseilen cursus van een gecertificeerde instructeur. Je moet ook proberen uit alle nieuwe technieken op een abseilen muur voordat u ze in het wild. Voordat u abseilen expeditie begint of uw apparatuur grondig. Vervang alle onderdelen die losse naden of verbindingen, roest, versleten gebieden of tranen. Indien mogelijk, ga abseilen met een andere persoon, zodat ze hulp kunnen krijgen in geval van nood. Als je op de abseilen site, controleer uw apparatuur opnieuw. Zorg ervoor dat het abseilen systeem correct is ingesteld en de touwen stevig verankerd.

ankers

U zult vertrouwen het anker met je leven, dus zorg ervoor dat het sterk en veilig. Kies een anker die niet zal bewegen, kunt eenvoudig je gewicht te dragen en heeft geen scherpe randen. U kunt de natuurlijke objecten gebruiken, zoals keien of bomen, of gebruik maken van een anker u zelf hebt gebouwd. Als je een rotsblok te gebruiken, zorg ervoor dat het niet zal schuiven of rollen en dat het touw niet zal afglijden. Als je een boom te gebruiken, moet het in leven zijn, hebben diepe wortels en ten minste 6 centimeter in diameter. U kunt meerdere ankers gebruiken als een individu anker niet sterk genoeg zal zijn. Het zekere voor het onzekere; Het is beter te veel ankers dan niet genoeg.

basistechniek

Voor één enkele lijn rappel sluit het ene uiteinde van de kabel aan het anker. Bevestig de rappel apparaat om de kabel, de instructies van de fabrikant. Klem de rappel apparaat aan op uw harnas. Plaats je handen op het touw 6 inch boven en onder de zekeringsapparaat met je dominante hand die onder het touw. Test het systeem om ervoor te zorgen dat het zal uw gewicht te houden. Aan de klif, langzaam achterover leunen en stap over de rand. Laat het touw glijden door de zekeringsapparaat en naar beneden de klif met kleine hop of stappen. Daal langzaam, met behulp van uw dominante hand om uw snelheid te controleren. Houd je voeten voor je en kijk uit voor scherpe of losse stenen.