Abnormale urineanalyse

Abnormale urineanalyse

Urineanalyse wordt vaak genoemd urineonderzoek. U levert een urinemonster met uw arts, die op zijn beurt stuurt naar een laboratorium worden geanalyseerd. De routine type urine omvat een dipstick test waarbij een indicator stick ondergedompeld in de urine. Meerdere tests worden uitgevoerd met één enkele indicator stok. De resultaten van deze tests geven belangrijke aanwijzingen voor een aantal verschillende omstandigheden en bieden wegwijzers voor verdere testen en behandeling.

Eiwit

Urineonderzoek meestal gaat het testen van de urine voor eiwitten. Volgens de National Kidney Foundation, de aanwezigheid van eiwit in de urine abnormaal is en een rode vlag voor nierziekte.

Als urineonderzoek wordt uitgevoerd met de peilstok test worden de resultaten gerapporteerd terug als "Neg." "Trace", "1", "2", enzovoort, waarbij de hoeveelheid urine proteïne verhogen in overeenstemming met de hogere gerapporteerde waarde . "Neg" en "Trace" worden beschouwd als normaal.

Als niveaus van eiwitten in de urine zijn abnormaal hoog, artsen meestal om dat de test herhaald. Als de daaropvolgende tests zijn ook abnormaal, een verwijzing naar een nefroloog gebeurt meestal.

Rode bloedcellen

Abnormale niveaus van rode bloedcellen in de urine verhogen ook de mogelijkheid van nierziekte. Hoewel sommige patiënten zich realiseren van bloed in de urine, veel patiënten onbewust tot zij een abnormaal resultaat urineanalyse.

Volgens de National Kidney Foundation, abnormaal hoge niveaus van rode bloedcellen toegewezen aan meer dan 100 verschillende ziekten. Deze omvatten "abnormale structuren in de urinewegen, erfelijke ziekten, minerale onevenwichtigheden in de urine en glomerulonefritis."

Glucose

Urineonderzoek test ook voor glucose in de urine. Overmaat glucose in de urine wordt glucosurie. Wanneer urineonderzoek abnormaal hoge glucose kan diabetes mellitus een probleem. Een on-line bibliotheek van de Universiteit van Utah Mercer Medical School waarschuwt dat het gebrek aan glucose in de urine niet noodzakelijk betekent diabetes is geen zorgen te maken, omdat sommige urineonderzoek tests niet testen op galactose en fructose, die ook suikers.

Bacteriële infectie

Abnormaal hoge niveaus van nitrieten of leukocyten esterase suggereren dat een urineweginfectie aanwezig zou kunnen zijn.

Abnormaal hoge nitrieten suggereren dat de infectie als gevolg van een klasse van bacterie gramnegatieve staafjes kan zijn. Deze klasse omvat E. coli. Abnormale resultaten voor leukocyten esterase suggereren de aanwezigheid van witte bloedcellen in de urine, zoals vaak vereist urineweginfecties.

Future Testing

Tenzij de test suggereert iets dat direct behandelen, zoals een urineweginfectie, zijn proeven vaak herhaald als de eerste resultaten abnormaal. In sommige gevallen kan het probleem op te lossen. Echter, als lab waarden blijven buiten bereik, aanvullende tests nodig zijn. Als bijvoorbeeld zeer hoge urine eiwitten en rode bloedcellen aanwezig zijn, zou gebruikelijk zijn een uitwerking voor nierziekte beginnen.