Abnormale Foot Posture

Abnormale Foot Posture

Abnormale voet houding resultaten van structurele afwijkingen in de voet. Wanneer de voet niet dragen geen gewicht, structurele afwijkingen niet significant. Wanneer het gewicht tijdens het lopen en actief is op de voet wordt geplaatst, de voet te compenseren voor structurele defecten volgens FootMaxx.com, teneinde voorwaartse beweging of beweging door. De voet compenseert door pronating, of verhuizen, en aan de zijkant, en door supinatie, of naar beneden en in.

Soorten Structurele Vergroeiingen

Er zijn vijf gemeenschappelijke structurele misvormingen van de voet. Rearfoot Varus is de meest voorkomende aandoening, die zich in bijna 85 procent van de bevolking, volgens FootMaxx.com. In stand, achtervoet varus veroorzaakt de hiel van de voet naar binnen worden gekanteld of omgekeerd, opzichte van de grond. In voorvoet varus, wordt de positie van het voorste deel van de voet, de voorvoet, omgekeerd ten opzichte van de achterkant van de voet of achtervoet. In equinus, de enkel niet omhoog buigen langs 10 graden, zodat de middenvoet gewrichten collapse zodat de voet beweging door. Een plantairflexie 1 ray is een verplaatsing, waardoor de 1 middenvoetsbeentje, de lange botten, lager zitten dan de andere vier middenvoetsbeentjes. Voorvoet valgus resultaten in de voorvoet wordt naar buiten gekanteld of gekeerd ten opzichte van de achtervoet.

overpronatie

Pronatie is een beweging die normaal optreedt bij het subtalaar gewricht, net onder de enkel, tijdens het gaan om het gewicht te verplaatsen van de achtervoet de voorvoet voor voortstuwing. In de aanwezigheid van structurele afwijkingen, kan het subtalaire gewricht compenseren door pronating teveel, genaamd overpronatie. Voorvoet varus is verantwoordelijk voor het veroorzaken van de meest ernstige problemen pronatie. Volgens Foot.com, kan overpronatie leiden tot schade en pijn in de voet en enkel.

Oversupination

Volgens SportsInjuryClinic.net, normale supinatie zorgt ervoor dat de voet tijdens de voetafwikkeling rigide te blijven voor de voortstuwing. Oversupination niet zo vaak als overpronatie optreedt, en wordt geassocieerd met een stijve voorvoet valgus voet vorm. Oversupination vermindert de hoeveelheid schokabsorptie die plaatsvinden tijdens de loopcyclus, wat leidt tot blessures overmatig gebruik.

Problemen

Elke structurele afwijking kan een eigen set van problemen veroorzaken. Volgens FootMaxx.com, kan rearfoot Varus leiden tot hielspoor, vermoeide benen, knie- en rugpijn. Voorvoet varus kan de vorming van fasciitis plantaris, neuroma, tendinitis en lage rugpijn veroorzaken. Equinus kan leiden tot hamertenen, ernstige houdingsproblemen en vermoeidheid van de beenspieren. Een plantairflexie 1 ray kunnen fasciitis plantaris en laterale knie pijn veroorzaken. Voorvoet valgus kan leiden tot enkel pijn, hamertenen en fasciitis plantaris.

Behandeling

Op maat gemaakte steunzolen, genaamd orthesen, worden gedragen binnen de schoenen en kan helpen opnieuw de balans van de voet, verminderen van de hoeveelheid problemen die samenhangen met een abnormale voet houding. Volgens PodiatryNetwork.com, worden functionele voet orthesen gebruikt om abnormale voet functie te corrigeren. Ze kunnen worden gemaakt van verschillende materialen, zoals flexibele, halfstijve of stijve kunststof, teneinde de beste resultaten leveren. Aangezien sommige van de enkel, knie en rugpijn geassocieerd met abnormale voet houding, kan orthesen worden gebruikt om ze te behandelen.