Abnormale beweeglijkheid van de zaadcellen

Abnormale beweeglijkheid van de zaadcellen

MayoClinic.com stelt dat ongeveer 15 procent van de paren onvruchtbaar zijn en dat ongeveer de helft van de gevallen afkomstig zijn met de man. Voor normale vruchtbaarheid, moet een man sperma die kan zwemmen de vrouwelijke voortplantingssysteem om de eicel te bevruchten produceren. Hoewel het eenvoudig, sperma beweging, of beweeglijkheid lijkt, is een complex verschijnsel dat wetenschappers nog steeds niet helemaal begrijpen.

Betekenis

Een volwassen sperma bestaat uit de "kop", die het DNA, een middendeel huisvesting van de energie-producerende mitochondriën en een krachtige zweep-achtige staart die de voortstuwing om te zwemmen biedt. Het vermogen van een sperma om te zwemmen is absoluut van cruciaal belang voor de normale vruchtbaarheid. Terwijl slechts een paar duizendste van een millimeter lang, moet het sperma reizen meer dan 100.000 keer zijn eigen lengte te bereiken en te bevruchten een ei, volgens "Endocrinology: een geïntegreerde benadering."

fasen

Een zaadcel in de testis kan niet zwemmen. Rijpt aangezien het door de mannelijke buis werken, steeds de mogelijkheid om te zwemmen tegen de tijd dat de vas deferens bereikt, de buis die leidt naar de urethra dragende zaadcellen door de penis. Na de ejaculatie, een zaadcel begint te zwemmen met behulp van energie uit fructose en citroenzuur opgenomen in het sperma. Het sperma staart verslaat in een nog heen en weer gaande beweging om het werk voort te stuwen; dit heet progressieve beweeglijkheid. Eenmaal in de eileider of eileider, sperma ondergaan een reeks wijzigingen genoemd capacitation dat ze kunnen bevruchten het ei te maken.

hyperactivation

Hyperactivation, een ander soort motiliteit, is een essentieel onderdeel van capacitation. Sperma moet hyperactivate zwemmen door het dikke slijm in de eileider en het membraan dat het ei heen dringen. De staarten van hypergeactiveerde sperma sloeg snel en asymmetrisch, swingende meer aan de ene kant dan de andere naar een achtvormige beweging die de penetratie zou kunnen helpen produceren. Susan Suarez, Ph.D. citeert bewijsmateriaal in haar artikel van 2008 in "Human Reproduction Update" dat sperma van onvruchtbare mannen vertonen lagere niveaus van hyperactivation vergeleken met sperma van vruchtbare mannen.

Oorzaken

Mannen met een varicocele - een gezwollen ader in het scrotum, de zak dat de testikels buiten het lichaam houdt - misschien onvruchtbaar zijn omdat de testis te warm is voor een optimale productie van zaadcellen. Mannen met een varicocele maken minder sperma, en die sperma kunnen abnormale beweeglijkheid hebben. Besmettelijke infectie of ontsteking van het mannelijke voortplantingsstelsel kan tijdelijk zaadcellen minder beweeglijk te maken. Nieuw bewijsmateriaal beoordeeld door Dr. Suarez in "Human Reproduction Update" toont aan dat sommige onvruchtbare mannen hebben mutaties in genen die hyperactivation reguleren, zodat hun sperma de eicel niet kan doordringen.

Behandeling

Er is geen duidelijke behandeling van een mens diagnose abnormale sperma motiliteit. Intracytoplasmatische sperma-injectie kan een optie. In deze procedure, sperma en eicellen worden verzameld in laboratoriumschaaltjes en een zaadcel direct geïnjecteerd in het ei te bevruchten, het omzeilen van de noodzaak van sperma te zwemmen en dringen het ei op zichzelf.