Aandoeningen met symptomen vergelijkbaar met Parkinson & # 039; s Disease

Aandoeningen met symptomen vergelijkbaar met Parkinson & # 039; s Disease

ziekte van Parkinson is één van de meest voorkomende neurologische aandoeningen ouderen beïnvloeden. Bij patiënten met Parkinson, de zenuwcellen of neuronen, die de neurotransmitter dopamine produceren vernietigd, waardoor veel verschillende symptomen. -Beweging gerelateerde symptomen bij Parkinson onder bradykinesie - een algemene vertraging van de beweging; tremor - een onvrijwillige schudden, vaak in de handen; stijfheid - weerstand tegen iemand bewegen arm of been van de patiënt; en instabiele houding - moeite behoud van evenwicht. Wanneer patiënten tonen beweging afwijkingen die lijken op die van de ziekte van Parkinson, heet dit parkinsonisme. Verscheidene ziekten of aandoeningen kunnen dergelijke symptomen.

Lewy Body Dementie

Lewy body dementie is een neurodegeneratieve ziekte die de naam krijgt van de kleine clusters van intracellulaire eiwitten, Lewy lichaampjes, die in de omgeving van corticale neuronen - de zenuwcellen in de hersenen die betrokken zijn in het denken, vrijwillige bewegingen, en gevoel. Hoewel het was ooit slechts zelden gediagnosticeerd, wordt het steeds erkend als een veel voorkomende degeneratieve dementie, de tweede alleen voor de ziekte van Alzheimer in de frequentie. De National Institutes of Health website MedlinePlus verklaart dat het maken van de diagnose Lewy body dementie is vaak moeilijk omdat de symptomen overlapt met zowel de ziekte van Parkinson en Alzheimer. Zoals met de ziekte van Parkinson, patiënten met Lewy body dementie lijden vaak aan bradykinesie. Een patiënt met bradykinesie kan een abnormale gang hebben wel een "schuifelende gang" - in plaats van normaal lopen, zal hij lijkt zich langzaam te schuifelen, met kleine stappen. Stijfheid is ook een kenmerk kenmerk van de parkinsonisme gevonden in Lewy body dementie. Tremor, hetgeen een hoofdkenmerk van Parkinson wordt in Lewy body dementie, maar is niet zo gebruikelijk. De koppeling aan Alzheimer is de cognitieve achteruitgang die wordt gezien bij patiënten met Lewy-lichaam dementie. Volgens Dr. Ann Marie Heek en Dr Martin Farlow, schrijven in de medische verwijzing UpToDate, visuele hallucinaties zijn zeldzamer bij de ziekte van Alzheimer, maar zijn alom tegenwoordig in Lewy body dementie, bij ongeveer tweederde van de patiënten.

-Medicatie Induced Secundair parkinsonisme

Secundair parkinsonisme is de term die wordt gebruikt om de gehele groep van aandoeningen die van Parkinson, zoals afwijkingen veroorzaakt te beschrijven. Dergelijke aandoeningen kunnen het gevolg zijn van de hersenen gerelateerde ziekten, zoals meningitis of beroerte. Toch kunnen bepaalde geneesmiddelen schade aan de cellen in de hersenen die dopamine veroorzaken. Wanneer dopamine niet normaal wordt geproduceerd, zal de symptomen die resulteren erg lijken op die van de ziekte van Parkinson, hoewel de patiënt niet daadwerkelijk Parkinson. MedlinePlus noemt een aantal medicijnen die secundaire parkinsonisme kunnen veroorzaken. Deze omvatten antipsychotische geneesmiddelen zoals haloperidol, die wordt gebruikt voor de behandeling van schizofrenie en de motorische tics geassocieerd met het syndroom van Tourette. Metoclopramide wordt gebruikt voor de behandeling van diabetische gastroparese, welke abnormaal langzame maaglediging gevolg van diabetes. Het kan ook worden gebruikt voor behandelde maag-oesofageale refluxziekte. Helaas kan het ook secundair parkinsonisme veroorzaken. Tot slot, een groep van geneesmiddelen die fenothiazinen - dit zijn geneesmiddelen die worden gebruikt voor de behandeling van het braken en misselijkheid die vaak gepaard gaan chemotherapie - kan secundair parkinsonisme veroorzaken, omdat zij de receptoren die dopamine meestal bindt aan in de hersenen blokkeren.

Progressieve supranucleaire verlamming

Progressieve supranucleaire verlamming of PSP, is een zeldzame vorm van dementie die aanvankelijk zeer vergelijkbaar met de ziekte van Parkinson kijken. Patiënten met PSP symptomen van gait afwijkingen, net als patiënten met de ziekte van Parkinson hebben. Echter, een functie die kan helpen onderscheiden PSP ziekte van Parkinson is dat patiënten met PSP bepaalde eye veranderingen. Specifiek kan een PSP patiënt problemen benedenwaarts zonder te bewegen zijn hele hoofd - dit komt omdat de zenuwen die deze oogbewegingen controle zijn vernietigd door de ziekte. Helaas, net als bij de ziekte van Parkinson en Lewy body dementie, is er geen remedie voor de ziekte; behandeling gericht op het verbeteren symptomen zoveel mogelijk, maar uiteindelijk zal de patiënt sterven aan de ziekte.