Aandoeningen die leiden Memory Loss

Aandoeningen die leiden Memory Loss


Geheugenverlies treft bijna ieder van ons op een bepaald punt in het leven. Het is een normaal onderdeel van het ouder worden, maar verschillende aandoeningen kunnen ook bijdragen aan deze aandoening, zoals alcoholisme, drugsmisbruik, herseninfecties, encefalitis, hoofdtrauma, temporaalkwab hersenchirurgie en epileptische aanvallen. Praat met uw arts als u last heeft van geheugenverlies. Op deze manier kan hij de reden voor uw conditie te onderzoeken en uit te sluiten eventuele gevaarlijke onderliggende gezondheidsproblemen.

Ziekte van Alzheimer

ziekte van Alzheimer is een hersenziekte gekenmerkt door geheugenverlies. Het ontwikkelt zich uiteindelijk in de problemen met redeneren, planning, waarneming en taal. De kans op Alzheimer neemt toe met de leeftijd, maar deze ziekte is niet tot het normale verouderingsproces en tast iedereen. Alzheimer is de belangrijkste oorzaak van dementie in de Verenigde Staten. Deze ziekte is zeer hard aan de familieleden van de patiënt, die namen en gezichten en die uiteindelijk moet bijna totale zorg kan vergeten.

hersentumoren

Hersentumoren kunnen leiden tot geheugenverlies, afhankelijk van waar de tumor zich bevindt. Korte-termijn geheugen verlies is de meest voorkomende vorm van geheugenverlies geassocieerd met deze aandoening. Delen van de hersenen waar tumoren beïnvloeden geheugen zijn de frontale kwab, het corpus callosum en de derde ventrikel. Ook kan een operatie aan de hersenen tumor te verwijderen resulteren in een verminderde geheugenfunctie.

Stress en depressie

Stress en depressie kan zowel leiden tot geheugenverlies. Echter, geheugenverlies van deze voorwaarden is te voorkomen en te behandelen, als mensen hun kans op het ontwikkelen van geheugenverlies door het zoeken van behandeling kan verminderen. Volgens Dr. Robert Wilson, hoogleraar Neurologische Wetenschappen en Psychologie aan de Rush University Medical Center, is er een duidelijk verband tussen depressie en de ziekte van Alzheimer, een bekende oorzaak van geheugenverlies en dementie. Hoewel Alzheimer is niet te genezen, moet depressie van de patiënt worden behandeld, aangezien het geheugen van de patiënt verlies kan verergeren.

Ziekte van Parkinson

ziekte van Parkinson wordt veroorzaakt door verslechtering van de neuronen in het deel van de hersenen genaamd de substantia nigra. Het treft mensen meestal boven de leeftijd van 60 jaar, maar kan worden weergegeven bij mensen zo jong als 35. de ziekte van Parkinson vooral bekend voor het veroorzaken van problemen met de motoriek, maar kunnen ook cognitieve symptomen veroorzaken. Ongeveer 25 procent van de mensen die lijden aan deze ziekte te ontwikkelen dementie, dat is een aandoening die wordt gekenmerkt door geheugenverlies zo ernstig dat het interfereert met de normale, dagelijkse activiteiten. Depressie draagt ​​bij aan geheugenverlies en is een veel voorkomend symptoom bij patiënten met de ziekte van Parkinson.

Beroerte

CVA-patiënten hebben vaak last van geheugenverlies, onder vele andere neurologische problemen. Wanneer u een beroerte, verlies je de zenuwcellen in de hersenen. Het verlies van deze zenuwcellen ontstaat geheugenverlies. Vasculaire dementie is een aandoening die wordt veroorzaakt door hersenbeschadiging beroertes. Mensen met vasculaire dementie kan verdwalen in een bekende omgeving, hebben moeite met het onthouden van woorden en vergeet de namen van familieleden.