Aanbevolen vaccinaties voor reizen naar Honduras

Aanbevolen vaccinaties voor reizen naar Honduras

Honduras biedt stellaire snorkelen en duiken in de Eilanden van de Baai, intrigerende Maya-ruïnes in Copan en mogelijkheden om te kanoën en wandelen. Dus in aanvulling op het krijgen van uw zwembroek en camera in de aanslag, maakt gezondheid een topprioriteit bij de voorbereiding voor een bezoek aan het Midden-Amerikaanse land. Voor het vertrek, zorgen voor de aanbevolen vaccins vroeg genoeg dat zij volledige bescherming wanneer je aankomt.

Hepatitis A

Een virale ziekte van de lever, wordt hepatitis A meestal overgedragen van de ene persoon naar de volgende via besmet voedsel en water, maar is eenvoudig te voorkomen door een vaccin. De incidentie van hepatitis A is sterk gekoppeld aan sociaal-economische ontwikkeling, wat betekent dat reizen naar ontwikkelingslanden als Honduras wordt geleverd met een hoger risico van blootstelling. Twee doses van het hepatitis A-vaccin worden aanbevolen voor langdurige bescherming.

Hepatitis B

Dit voorkomende en ernstige infectie van de lever wordt overgedragen via besmet lichaamsvloeistoffen - bloed of die uitgewisseld tijdens onbeschermde seks. Drie schoten van het hepatitis B-vaccin bescherming bieden levensduur en worden aanbevolen voor reizigers naar Honduras door de Centers for Disease Control and Prevention. Probeer om het vaccin goed te krijgen voordat u op reis, als je moet wachten voor een maand vóór de ontvangst van het tweede schot en dan zes maanden voor de derde injectie.

Tyfus

Buiktyfus kan mogelijk bewijzen dodelijk. Het verspreidt zich meestal via besmet voedsel en drinken, hoewel het ook persoon kan worden doorgegeven aan persoon. Hoewel het is zeldzaam in de VS, tyfus is gebruikelijk in plaatsen met een slechte riolering en water, met inbegrip van Honduras. De buiktyfusvaccin kan een reeks van vier pillen, die ongeveer vijf jaar voorziet immuniteit of een schot, dat je veilig ongeveer twee jaar zal houden.

Hondsdolheid

Afhankelijk van hoe lang je in Honduras en de plaatsen die je kunt bezoeken, kan een vaccin tegen hondsdolheid een slim idee. Reizigers van plan om veel tijd buiten door te brengen, met name in plattelandsgebieden, moet het vaccin overwegen om hen te beschermen in het geval van een dier beet. Het krijgen van een hondsdolheid shot is nog belangrijker voor de lange termijn reizen en voor degenen die deelnemen aan activiteiten die hen in contact met wilde dieren, zoals vleermuizen.

General Vaccins

Hoewel bepaalde gespecialiseerde vaccins nodig zijn voor een bezoek aan Honduras, zorg ervoor dat je up to date en beschermd tegen meer voorkomende ziekten als goed. Alle reizigers naar het land zou een BMR-vaccin, dat mazelen, bof en rubella voorkomt hebben. Ook maakt nu DPT-vaccin te voorkomen verdragsluitende difterie, kinkhoest en tetanus, naast een poliovaccin.