Aanbevolen Banden voor Boottrailers

Aanbevolen Banden voor Boottrailers


De banden op uw boot trailer zowel sterk en veelzijdiger dan de standaard banden te zijn. Niet alleen hebben ze nodig om uw boot te ondersteunen op ruig terrein, ze moeten ook werken onder water. Het kiezen van de juiste band hangt af van verschillende factoren, waaronder uw aanhangwagen aandrijfsysteem en de verwachte belasting. Trailer banden komen in radiale en niet-radiale, met speciale banden voor verschillende slepende situaties beschikbaar in zowel. U moet ook de juiste grootte, laadvermogen, en duurzaamheid voor uw behoeften.

Special Trailer (ST) Banden

Zoals bij alle aanhangers, wordt het gebruik van personenauto banden afgeraden. Speciale aanhanger banden zijn een veiligere keuze, ongeacht hoe klein uw lading is. Het belangrijkste verschil is in de bouw en de kracht verdeling van de band. In het algemeen, aanhangwagen banden stijvere zijwanden dan banden voor personenwagens. Dit zorgt voor minder side-to-side sway onderweg en verhoogde stabiliteit. Speciale boottrailer banden zijn ontworpen voor de extra taak van onderwater rijden. Als je eenmaal hebt besloten om speciale aanhanger banden gebruiken, moet u om te beslissen tussen de radiale en niet-radiale versies.

Radial

Radial boottrailer banden zijn doorgaans zeer stabiel, met een verhoogde tractie en een grotere stabiliteit dan personenauto banden. De meeste radiale trailerbanden twee staalkoord riemen die wrijving en aan de zijkant stabiliteit te verhogen. In vergelijking met niet-radiale trailerbanden, radiale versies zijn duurder, maar worden beschouwd langer en duurzaam voor langdurig snelweg reizen.

Non-Radial

Non-radiaal, of "bias-ply" boottrailer banden zijn even stabiel, maar aanbevolen voor meer ruige rijomstandigheden. Als uw reis naar het meer gaat om veel van de niet-gesorteerde wegen en rotsachtig terrein, bijvoorbeeld, niet-radiale trailerbanden zijn uw aanbevolen optie. Het nadeel van deze optie is een opmerkelijk gebrek aan schokdemping. Het wordt een hobbelige rit.