5 dingen die je moet weten over Hematomen

Hobbels, blauwe plekken en bloed

In hun eenvoudigste, meest elementaire vormen, hematomen zijn gewoon kneuzingen. Het voorvoegsel "hema," in feite betekent het bloed. Je krijgt een hematoom wanneer bloedvaten breken. Breken van de bloedvaten zorgt ervoor dat het bloed uit te lekken en verzamelen op het oppervlak van uw huid. U bent waarschijnlijk op zoek naar gepoolde bloed als je ziet zwarte en blauwe vlekken op je huid.

Blunt Trauma Oorzaken Hematomen

Een hematoom formulieren wanneer je ervaart stomp trauma om een ​​deel van je lichaam. Stomp trauma omvat elke vorm van schade aan uw lichaam weefsel. Sportblessures, auto-ongevallen, valt of elke vorm van fysiek misbruik kan hematomen veroorzaken. Naald stokken in je huid (door middel van injecties of intraveneuze therapie tijdens een verblijf in het ziekenhuis, bijvoorbeeld) kan ook hematomen veroorzaken.

Behandel Met Ijs

Thuisbehandeling voor routine-hematomen gaat het vooral om het ijs behandeling. Maak een eenvoudige ijs pack met items die je hebt rond uw huis: Vul een plastic zak met crushed ijs, of, als je niet een plastic zak te hebben, wikkel ijs in elk type van plastic wrap. Niet direct het ijs op je huid, want dit maakt de pijn van een hematoom erger. Wikkel een dunne handdoek om uw pak ijs voordat u het op uw huid gekneusd. Laat de ijslaag gedurende 15 tot 20 minuten per keer. Gebruik ice packs ongeveer elke 2 uur. Ijslaag behandeling helpt om de druk te verlichten, zwelling en pijn veroorzaakt door hematomen.

Bloedstolsel Waarschuwing

Een eenvoudige hematoom is niets aan de hand. Het bloed wordt weer opgenomen in je bloedbaan uit weefsel van uw huid en uw blauwe plekken verdwijnen. Er zijn momenten waarop hematomen ernstig kunnen zijn, dat wel. Het vormen van bloedstolsels soms in ernstige hematomen, ook na een ernstig hoofdletsel, bijvoorbeeld, of op elk gebied van uw lichaam. Bloedstolsels zijn gevaarlijk en moet worden bekeken, vooral bij ouderen. Als een bloedstolsel wordt vrijgegeven in de vasculaire verkeer, kan het reizen naar uw longen, waardoor longembolie. Een bloedstolsel kan ook reizen naar je hart of de hersenen, waardoor een aneurysma en mogelijke dood.

Signal Symptomen

Let op tekenen en signalen van ernstige complicaties van hematomen. Deze symptomen zijn onder andere zwelling rond gekneusd huid. Zwelling die opgeblazen en steekt uit je blauwe plek kan een teken zijn van bloedstolsel zijn. Constante kloppende pijn (niet alleen tederheid om aan te raken) kunnen ook een signaal bloedstolsel. Roodheid rond uw gekneusde gebied en de huid voelt warm aan kunnen ook tekenen op vorming van bloedstolsels uit hematomen.