4 manieren om te bepalen en te behandelen Abnormale Vruchtwater Levels

Oligohydramnion: Not Enough Vruchtwater

Vruchtwater is wat vult die comfy pool uw baby-to-be praalwagens, flips en lounges rond in negen maanden. Afgezien van hem opvangen van een trauma, het helpt ook om een ​​constante temperatuur in de baarmoeder te behouden, voorkomt tegen infecties, en levert hem met veel voeding. In een niet-gecompliceerde zwangerschap, dan heb je natuurlijk de productie van de perfecte hoeveelheid vruchtwater om uw baby comfortabel en gezond te houden. Maar soms heb je te weinig vruchtwater hebben. Deze aandoening, ook wel "oligohydramnion", treedt op onder ongeveer 8 procent van de moeders-to-be, van wie de meesten gaan naar volkomen normaal zwangerschappen hebben. Echter, de voorwaarde is te verhogen rode vlaggen zoals het soms begeleidt foetale afwijkingen - zoals problemen in het maag-of urinewegen - en het kan de groei van je baby in de baarmoeder te beperken.

Hydramnion: Too Much Vruchtwater

Aan de andere kant, 3-4 procent van de verwachte moeders teveel vruchtwater (ook wel "hydramnion"). In veel gevallen is dit een tijdelijk en natuurlijk voorkomende voorwaarde dat er geen onnodige schade toebrengt op uw baby. Maar overmatig vruchtwater kan een teken van een foetale defecten, zoals nier of blaas problemen, of slikken probleem (die kan worden gekoppeld aan een gezicht misvorming zoals een schisis.)

Tekenen en symptomen van abnormale Vruchtwater Levels

De kans is groot, heb je een harde tijd het bepalen van de vraag of het zwemmen van uw baby in de juiste hoeveelheid vruchtwater. Verminderde foetale beweging is de meest voor de hand liggende teken van een laag niveau; Anders zou uw arts te weinig vruchtwater bepalen via een echo die holtes met vloeistof kan meten om het totale volume te schatten. Als voor te veel vocht, kunt u daarmee samenhangende symptomen, zoals buikpijn, indigestie, zwelling in de benen, kortademigheid, of aambeien. Maar opnieuw moet een routine echo worden uitgevoerd om te bepalen of het vruchtwater veroorzaakt deze problemen.

Hoe te Abnormale Vruchtwater Levels Behandel

Kenmerkend zullen bedrust en orale of IV hydratie werken om lage vruchtwater vullen. In meer ernstige gevallen kan uw arts een amnioinfusion, die extra vocht pompen in uw baarmoeder via een katheter suggereren. En als je in de buurt van je uitgerekende datum bent, zullen veel artsen ervoor kiezen om weeën op te wekken. Voor hoge niveaus van vruchtwater, zal vruchtwaterpunctie worden uitgevoerd om wat vocht te verwijderen, of uw arts kan medicatie die je baby's urineproductie vermindert voorschrijven. Als er complicaties ontstaan ​​en lijken om uw baby in gevaar brengen op geen enkele manier, zou vroege levering van de enige optie. Nauwgezet toezicht van uw arts alsook frequente follow-up bezoeken zullen ervoor zorgen dat u - en uw baby - de beste zorg mogelijk te maken.