Ziekte van Parkinson en urineweginfecties

August 12 by admin

Infectie van de urinewegen (UTI) is een veel voorkomende aandoening die een ontsteking van de urinewegen gaat. Bepaalde groepen zijn bijzonder gevoelig voor aanbestedende urineweginfecties, waaronder ouderen, zuigelingen en zwangere vrouwen. Een andere groep vatbaar voor het ontwikkelen urineweginfecties is die lijden aan de ziekte van Parkinson, een ernstige aandoening van het zenuwstelsel.

urinewegen

Het urinesysteem bestaat uit de nieren, ureters, blaas en urethra. Samen vormen deze structuren werken om afvalstoffen uit het circulerende bloed te verwijderen, te converteren naar urine en vervolgens uitdrukken van het lichaam. De nieren filteren het bloed van afvalstoffen en maken urine met ureum, overtollig water en andere onzuiverheden ze te verwijderen. De urineleiders continu de aandacht van de urine van de nieren en dump het in de blaas. De blaas slaat de urine totdat deze vol zijn en geeft vervolgens de urine in de urethra. De urethra leidt de urine uit het lichaam.

Urineweginfecties

Soms bacteriën die normaal aanwezig zijn op de huid, in het darmkanaal of in de ontlasting worden verspreid in de urinewegen. Dit gebeurt gewoonlijk via de urinebuis, de buis waardoor urine het lichaam verlaat. In veel gevallen zal het eigen immuunsysteem van uw lichaam vreemde bacteriën te ontwapenen. Echter is deze niet in de bacteriën beginnen de urethra koloniseren. Aangezien de bacteriën vermenigvuldigen reizen ze de urinewegen, infecteren de blaas en soms de nieren. In de regel, hoe hoger de urinewegen dat de bacterie te reizen, hoe ernstiger de infectie is geworden.

Ziekte van Parkinson

ziekte van Parkinson is een motorische systeem aandoening veroorzaakt door het verlies van zenuwcellen in de hersenen. Niemand weet wat de oorzaak van deze ziekte, maar onderzoek suggereert dat de ziekte wordt overgeërfd. ziekte van Parkinson wordt gekenmerkt door trillingen in de handen en armen, en de benen en het gezicht. Daarentegen is de romp van de patiënt stijf en stijf zijn. De ziekte van Parkinson symptomen ook bradykinesie, een aandoening van de langzame bewegingen. Een patiënt kan ook een verminderde balans. Er is geen remedie voor de ziekte van Parkinson, maar de symptomen kunnen worden beheerd door middel van voorgeschreven medicatie.

Ziekte en urineweginfecties Parkinson

patiënten met de ziekte van Parkinson zijn gevoelig voor infecties van de urinewegen. De aandoening wordt gekenmerkt door een verlies aan zenuwcellen. Wanneer de blaas vol is, waarschuwt de hersenen door middel van zenuwcellen en de hersenen gebruiken aanvullende zenuwcellen om de spieren te vertellen te ontspannen en laat de urine wordt uitgescheiden. Anderzijds kan de patiënt in staat te urineren, maar niet genoeg spiercontrole helemaal leeg urine uit de blaas. Dus, patiënten met de ziekte van Parkinson hebben een harde tijd het legen van hun blaas, het creëren van een voedingsbodem voor bacteriën.

het voorkomen

Er is geen remedie voor de ziekte van Parkinson en wetenschappers zijn nog steeds niet zeker van wat de oorzaak is. Echter, de ziekte worden beheerd medicatie en urineweginfecties veroorzaakt door de toestand kan voorkomen worden door waakzaam hygiëne. genitaliën van de patiënt moet schoon en droog worden gehouden. Na de stoelgang, veegde voren naar achteren zal helpen voorkomen dat bacteriën worden verspreid naar de urethra. Veel patiënten met de ziekte van Parkinson een katheter, die een buis ingebracht door de plasbuis en in de blaas gebruiken. De katheter kan de blaas worden afgevoerd en vermindert het risico van urineweginfecties.

Related Articles