Wat zijn de verschillen tussen Billiards & Snooker Pool?

July 10 by admin

Wat zijn de verschillen tussen Billiards & Snooker Pool?


In het begin was er Engels biljart. Vroeger was het slechts drie ballen. Toen kwam snooker, die - zoals gemeenschappelijke snooker legende gaat - werd uitgevonden door toekomstige Britse premier Neville Chamberlain als jonge officier in India. Snooker was als biljart, behalve met een veel spannender aantal ballen. Uit de lendenen van snooker kwam "pool", "pocket biljart" of gewoon "biljart" als u woont in Noord-Amerika. Het essentiële verschil tussen pool en snooker is apparatuur omvang en de bal tellen.

Pool Tables vs. Snooker Tafels

Pool tafels zijn kleiner dan snooker tafels: pooltafels meet 4 1/2 voet breed door ergens 7-9 voet lang, terwijl snookertafels te meten 6-by-12 voet en bevinden zich op 2 inches hoger.

Op pooltafels en Amerikaanse snookertafels de rails (de verhoogde, zachte randen) zijn V-vormige profiel scherpere contact met de ballen; terwijl de Britse snookertafel rails hebben L-vormige profielen voor platter contact.

De pocket vormen en maten verschillen ook. De lead-ins om de zakken op een pooltafel worden scherp hoek, terwijl de curve snookertafel rails soepel in de zakken. Op een pooltafel, de hoek zakken zijn groter dan de steekzakken; snookertafel zakken zijn allemaal dezelfde grootte en kleiner dan een pooltafel zak.

Zelfs het tafeloppervlak markeringen zijn verschillend: pooltafels hebben slechts één punt voor het positioneren van het rek van object ballen en een ander punt voor het positioneren van de witte bal; snooker tafels hebben zeven punten voor het positioneren van het rek van de rode object ballen en zes gekleurde ballen plus een D-vorm, waarbij de witte bal wordt geplaatst.

Pool Balls vs. Snooker Balls

Pool ballen zijn groter dan snooker ballen - 2 1/4 inch voor pool ballen, 2 1/8 inch voor American snooker ballen, 2 1/16 inch voor Engels snooker ballen en een grotere cue ball voor muntautomaten pooltafels. Pool ballen komen in sets van 16, samengesteld uit zeven verschillende effen object ballen, zeven verschillende streep gekleurde object ballen, een acht-ball en een keu bal. Snooker ballen komen in sets van 22: 15 rode object ballen, zes verschillende gekleurde object ballen en een keu bal.

Pool Cues vs. Snooker Cues

Poolkeus hebben een bredere tip doen dan snooker cues (11 tot 14 mm en 9-11 mm, respectievelijk) als gevolg van de grootte van de ballen. Snookerkeus soms langer alsmede vanwege de grotere tafel. Poolkeus worden soms gehuld in leder aan het uiteinde om zweet te absorberen, terwijl snookerkeus kaal worden gelaten. Poolkeus zijn meestal gemaakt van esdoorn; snooker signalen, as. Ten slotte is het mikpunt van een snooker cue is meestal plat aan de ene kant voor een consistente geaardheid; een biljartkeu cilindrisch all the way.

Pool Rules vs. Snooker Regels

Pool en snooker hebben zowel vele spelvarianten. Zoals bij alle pocket biljart, zowel pool en snooker worden gespeeld door het slaan van de witte bal met de punt van de keu, zodanig dat de speelbal veroorzaakt een object bal naar een pocket in te voeren. Buiten dat, de twee sporten verschillen radicaal.

De meest voorkomende zwembad games zijn 8-ball, 9-ball en 7-ball. Zij maken gebruik van 15, negen en zeven ballen respectievelijk. In 8-ball, de meest voorkomende pool spel, een speler moet alle strepen of alle van de vaste stoffen zinken voordat zinken van de 8-ball. In 9-ball, de eerste speler die de 9-ball wint zinken. Seven-ball is als 9-ball, behalve dat er slechts zeven ballen die alleen in bepaalde vakken kan worden verzonken.

De meest voorkomende snooker spel heet simpelweg snooker. De winnaar wordt bepaald door een puntensysteem. In snooker spelers wisselen tussen het raken van rode object ballen en gekleurde object ballen. Rode ballen blijven in de zakken, maar gepot gekleurde ballen zijn terug in hun startposities geplaatst tot alle rode ballen zijn verdwenen. Dan de gekleurde ballen moet permanent in oplopende volgorde worden verzonken (2-ball, 3-ball, enz. Tot 7-ball.) Rode ballen zijn allemaal een punt waard. Gekleurde ballen zijn de moeite waard hun nominale waarde (2, 3, 4, etc.) Welke speler heeft de meeste punten na alle ballen wint zijn verdwenen.

Biljart Terminologie

Alle biljart worden gespeeld door het slaan van ballen met signalen op een overdekt leisteen tafel met opstaande randen. De overeenkomsten eindigen daar, en de terminologische verwarring begint in alle ernst.

True biljart, ook wel bekend als Engels biljarten of carambole, wordt gespeeld met slechts drie ballen. Pool, poolbiljart, Amerikaans biljart of gewoon "biljart" zoals het genoemd wordt in Noord-Amerika wordt gespeeld met maximaal 16 ballen met de witte bal. Snooker wordt gespeeld met maximaal 22 ballen met de witte bal. Carambole, niet te worden samengevoegd met carambole, wordt gespeeld met drie ballen op een tafel met geen zakken.

Elk van deze biljart bevat varianten op tafel maten, kussen vormen, maten bal, richtsnoer maten en spelregels. Zelfs de charter leden van de World Federation of Billiards Sports lijkt in de war over wat te noemen zichzelf: International Biljart en Snooker Federatie, Wereld Pool-Billiard Association, Union Mondiale de Billard.

Als je ooit onzeker wat aan een bepaalde cue sport noemen, uw beste inzet is om de persoon in de aangrenzende barkruk uitdagen voor een vriendschappelijke wedstrijd "aan die tafel daar" en zie hoe hij reageert.

Related Articles