Wat is dextrose in Food?

December 6 by admin
Wat is dextrose in Food?

Dextrose is een vorm van glucose afgeleid van zetmeel. Het is een van de meest gebruikte ingrediënten in verpakte levensmiddelen vanwege de betaalbaarheid en brede beschikbaarheid. Bakproducten en desserts bevatten vaak dextrose, maar het kan worden gebruikt als toegevoegde suiker verwerkte voedsel dat wordt gezoet fabrikant. Omdat de naam is afhankelijk van de oorspronkelijke bron van zetmeel, kan je niet realiseren van een bepaald voedingsmiddel bevat dextrose.

Het definiëren van dextrose als Sugar

Glucose is een suiker uit planten. Daarom MedlinePlus dextrose classificeert als een "natuurlijke" suiker. Het verschil tussen de twee is dat dextrose bevat water, terwijl glucose niet. Water wordt toegevoegd aan glucose tijdens de verwerking dextrose uit zetmeel te creëren. Op een voedingsmiddel label kan glucose met één watermolecuul omschreven als "dextrose monohydraat." Het is niet hetzelfde als maltodextrine, een verbinding die meerdere dextrose moleculen bevat.

Bronnen van dextrose

Niet alle suikers en zoetstoffen zijn afgeleid van dezelfde bronnen. Terwijl tafelsuiker wordt gemaakt van suikerriet, kunnen dextrose uit verschillende types van zetmeelrijke planten worden verwerkt. Deze omvatten maïszetmeel uit maïs, tarwe en rijst. ingrediënt label A voedsel kan niet een lijst van de glucose als "dextrose," maar in plaats daarvan het etiket kan aangeven wat de suiker wordt gemaakt van. Dit is de reden waarom een ​​voedingsmiddel label de dextrose als "corn suiker", "tarwe suiker" of "rijst suiker zou kunnen noemen."

Soorten Foods

Dextrose is een ingrediënt verwerkt beschouwd als een suiker in voedingsmiddelen. Door het zoete aard van de verbinding, is het meest waarschijnlijk worden opgenomen in zoete snacks en desserts. Het kan ook worden opgenomen in schijnbaar unsweet voedsel zoals pretzels en crackers, echter. U kunt ook overwegen op zoek naar het ingrediënt in verpakte voorgerechten. Dextrose wordt ook gebruikt in sommige kunstmatige zoetstoffen als vulmiddel ingrediënt.

Het verminderen van de suiker in uw dieet

Witte tafelsuiker krijgt vaak de meeste aandacht vanwege zijn brede gebruik. Maar ook andere vormen van suiker, zoals dextrose verdienen ook de aandacht. Te veel suiker in welke vorm een ​​oorzaak van gewichtstoename omdat het veel calorieën en heeft geen voeding. Het is ook een bron van zorg in tandbederf. Bovendien, het eten van te veel suiker is gekoppeld aan hoge bloeddruk en diabetes type-2. De beste manier om te voorkomen dat te veel eten dextrose is het aantal verpakte levensmiddelen u verbruikt verminderen.

Related Articles